Pappan backade över sin 3-åring – hjärtskärande orden

Mamma Chloe och den avlidne sonen.

FOTO: SWNS
Sonen avled av sina skador efter pappans misstag – bara veckor senare tvingades mamman sjunga "Ja, må han leva" vid gravstenen dagen han skulle fyllt fyra.
5-åringen säger sitt första ord – mamman blir överlycklig
0:28

Efter reklamen: 5-åringen säger sitt första ord – mamman blir överlycklig

(0:28)

Slå på ljud

Det var när pappa Guto Jenkins, 32, skulle köra ett lass med jord i släpvagnen bakom sin silverfärgade pickup av märket Volkswagen Amtrak som den tragiska olyckan inträffade.

Sonen Ianto Jenkins, 3, var och hälsade på pappan på hans lantgård utanför stan. Hans föräldrar var skilda och han delade upp sin tid mellan dem. Ianto skulle till en början följa med på pappans ärende, men hade i sista sekund ändrat sig – han ville stanna kvar och leka med sin cykel och sina kusiner.

"Inga problem", tänkte den aningslösa pappan. De skulle ju ändå hålla sig på gården nära huset. Han vred om nyckeln för att starta bilen, men problem var just vad det skulle komma att bli, skriver The Sun.

Baksidan av pojkens huvud var ett öppet sår

Guto lade i backen, backade ut med släpvagnen och körde sin väg. Han hann dock inte komma långt, inte ens lämna sina egna ägor, innan telefonen ringde. Det var hans mamma, Menir Jenkins, 61, Iantos farmor som ringde.

– Jag fick ett samtal från min mamma som sa "Ianto är död". Det var det värsta samtalet i mitt liv, vittnar den förkrossade pappan i rätten.

Ianto och pappa Guto i traktorn.

Ianto älskade traktorer och skulle följa i sin pappas fotspår och bli bonde.

FOTO: SWNS

Han hade inte kunnat se pojken i backspeglarna eller när han såg sig över axeln innan han backade ut.

– Jag får fortfarande flashbacks. Det passerar inte en dag utan att jag tänker på Ianto och orsaken till hans död vid tre års ålder. Det är en mardröm som jag kommer att leva med resten av livet. Smärtan och skulden kommer aldrig försvinna, berättar pappan.

Även Menir som blev vittne till efterspelet av olyckan talade i rätten i staden Pembrokeshire i Wales, England. Hon hade suttit inomhus framför datorn när Iantos storasyster Seren kom inspringandes med dödsbeskedet.

– Jag kunde se honom ligga på marken och jag trodde att han hade ramlat av sin cykel och skrapat upp knäna, men när jag kom närmre och bara var centimeter bort kunde jag se att baksidan av hans huvud var öppet, berättar farmor Menir.

Menir lindade en handduk runt den avlidna pojken och ringde först pappa Guto och sedan mamma Chloe Picton, 27. Menir kunde höra hur mammans hjärta brast över telefonen.

Födelsedagen på kyrkogården

Mamma Chloe körde så fort hon kunde till gården där olyckan inträffat, men hon fick inte hålla sin son i sina armar en sista gång.

– Jag vill vara med min son, sa jag till dem. Han är alldeles ensam. Men de lät mig bara se honom på sjukhuset när han var i en bättre miljö, vittnar den unga mamman.

Ianto.

Ianto skulle fylla fyra år den 18e september.

FOTO: SWNS

Att se honom ligga där, död, var förkrossande. Att se sitt barn så kall och livlös är svårt, fortsätter hon när hon intervjuas av The Sun.

Den 18 september skulle pojken fylla fyra. Födelsedagssången sjöngs vid sidan av hans gravsten och familjen åt tårta för att fira hans korta liv. Lokala bönder genomförde en parad med traktorer för att hylla den traktorgalna Iantos liv.

– De körde förbi hans grav och tutade. Han älskade lantbruk och han skulle följa i sin pappas fotspår, säger mamma Chloe.

En utredning efter pojkens död har fastställt att dödsorsaken var trauma mot pojkens huvud samt att hans nacke brutits.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN