Pappa Michael misstänkt för att ha kidnappat dottern Sophie Long, 10

Pappa Michael misstänkt för att ha kidnappat dottern Sophie Long, 10

Sophie Long, 10, försvann spårlöst i juli i år.
Polisen och mamman Kelly har länge varit säkra på att det är flickans pappa Michael, 42, som kidnappat henne.
Nu har polisen hittat den tioåriga flickan utomlands.
9-åringen räddar sin mamma från rånare
Slå på ljud

Michael, 42, och Kelly Long skilde sig 2015 men fastnade i en infekterad vårdnadstvist kring dottern Sophie. Båda två har skickat in massor av orosanmälningar till sociala myndigheter för att visa att den andre inte är en lämplig förälder, skriver The US Sun.

Till en början delade paret på vårdnaden, men sedan vann mamma Kelly kampen. Efter domstolsbeslutet om ensam vårdnad bestämde hon sig för att hon och dottern skulle flytta till Texas, tvåhundra mil bort från pappa Michael.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Anklagade mammans nya fästman

Kelly Long inledde en relation med en ny man och förlovade sig, men Michael anklagade Kellys nya fästman för övergrepp mot dottern Sophie.

Trots avstånden fortsatte pappa Michael Long och dottern Sophie att kommunicera med varandra via brev, fyllda med kodord. ”Prästkrage” och ”maskrosor” stod för fara och pennor för våld i hemmet.

Nu misstänks pappa Michael Long för att ha kidnappat sin dotter.

Snart uppmärksammades ett filmklipp där tittaren ser hur Sophie vägrar lämna en bil, skriker och säger att hon inte vill gå in till mammans hus. Videon blev startskottet för en kampanj på sociala medier under parollen ”Stand with Sophie”.

12 juli 2021 var sista gången Kelly Long såg sin dotter Sophie, 10.

Pappa Michael misstänkt för kidnappning

Snart misstänkte polisen att det var Michael som kidnappat Sophie. Men när han dök upp i domstolen där vårdnadstvisten skulle avgöras kom han ensam. Polisen i Texas har anat att Michael Long fört ut flickan från delstaten eller utomlands. Ett möjligt spår har varit Argentina.

Nu har polisen lyckats spåra Sophie Long utomlands.

Sophie Long har lokaliserats utomlands och är omhändertagen av sociala myndigheter. Nu planeras det för att hon ska kunna återföras tryggt och säkert till sin familj i USA”, skriver Texas department of public safety.

Michael Long sitter nu häktad för kidnappning men håller fast vid anklagelserna mot mammans fästman, skriver brittiska The Sun. Polisen ska också utreda anklagelserna om övergrepp och våld mot flickan.

LÄS OCKSÅ: Sonens sorg – hittade sin mamma Susan, 51, livlös hemma

LÄS OCKSÅ: Därför förbjuder mamman sin åttaåring att ta hem kompisar

FOTO: Texas department of public safety

FRÅN FÖRSTASIDAN