TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

OS-hjälten Olivia, 24, hittad död: ”Vilken fruktansvärd smärta”

11 aug, 2021 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Olivia Podmore
OS-hjälten Oliva Podmore har hittats död.
Hon blev 24 år gammal.
”Snälla, förstå att du var älskad av så många”, skriver en vän.
Annons
Kvinnorna som sagt ifrån mot idrottens klädkoderBrand logo
Kvinnorna som sagt ifrån mot idrottens klädkoder

Olivia Podmore, 24, från Nya Zealand var en av landets bästa cyklister. Hon tävlade i OS i Rio 2016 och hade stora drömmar om att tillhöra den yttersta eliten. Men nu har hon dött, endast 24 år gammal.

I måndags hade hon lagt upp en selfie på sig och sin mamma på Instagram. Det blev också hennes sista. Bara några timmar efter inlägget bekräftade familjen att hon dött. Det skriver Daily Mail.

”Vila i frid min vackra syster och Phil Podmores älskade dotter. Du kommer för alltid att finnas i våra hjärtan”, skriver brodern Mitchell Podmore.

Olivia Podmore
Olivia Podmore tävlade för Nya Zealand i OS i Rio 2016. På måndagen hittades hon död. Nu sörjs hon av familj, vänner, kollegor och fans över hela världen.

Inlägg togs bort strax efter Olivias död

Olivia Podmore hade strax innan sin död skrivit ett inlägg på Instagram där hon reflekterade över sportens positiva och negativa sidor. Inlägget har efter hennes död tagits bort.

Annons

”Känslan när du vinner är olik någon annan, men känslan när du förlorar, när du inte blir utvald trots att du kvalificerat dig, när du blir skadad, när du inte möter samhällets förväntningar som att äga ett eget hus, giftermål, barn – allt bara för att du försöker ge ditt allt för sporten är också olik någon annan”, skrev hon, enligt Daily Mail.

Olivia Podmore
Olivia Podmore skrev ett inlägg på Instagram strax innan sin död där hon lyfte sportens positiva och negativa sidor och förväntningarna som samhället hade på en.

Vännen: ”Älskad av så många”

Cyklistens död har påverkat många. Vänner, fans och kollegor är i sorg. Flera har skickat en sista hälsning till Olivia Podmore, en person som de uppskattade djupt.

”Hon var alltid redo för bus. Snälla, förstå att du var älskad av så många Liv och att du kommer saknas så mycket av lika många människor. Dina prestationer i livet har varit otroliga och du ska vara otroligt stolt över allt som du har åstadkommit”, skriver en vän.

Annons

OS-truppen fick beskedet på flygplatsen

Nya Zealands OS-trupp i cykling fick dödsbeskedet på flygplatsen, på väg hem från OS i Tokyo.

”Vi vill skicka våra djupaste kondoleanser till familj, vänner och andra nyzeeländare som sörjer den här förlusten” skrivet landets olympiska kommitté i ett utlåtande.

Kollegan och cyklisten Natalie Hansen skriver på Facebook att hon inte kan förstå att Olivia Podmore är borta.

”Jag kan inte greppa vilken fruktansvärd smärta din familj och närmsta vänner måste känna nu, men jag hoppas de finner tröst i att du var älskad av så många och att du berört så många hjärtan. De är för alltid i våra tankar och böner”, skriver hon.

Olivia Podmore
Olivia Podmore sörjs av en hel idrottsvärld efter sin död. Nya Zealands OS-trupp fick dödsbeskedet på väg hem från OS i Tokyo: ”Vi vill skicka våra djupaste kondoleanser”.
Olivia Podmore
Olivia Podmore blev 24 år gammal.

Foto: GREG BAKER, ERIC FEFERBERG, Alex Whitehead/SWpix.com/Shutterstock

Annons