Onlyfans FÖRBJUDER porr – svenska mamman Amanda, 29, stoppas

Onlyfans förbjuder nu porr. Vilket drabbar bland annat Amanda Brendén, 29.

29-åriga mamman Amanda Bredén, 29, tjänar hundra tusentals kronor i månaden på porr och nakenbilder. Men nu sätter OnlyFans stopp.
– Man blir förbannad över att vi inte får någon information, säger Amanda Brodén till Aftonbladet.
503 Service Unavailable

Onlyfans ska förbjuda porr. Beskedet kom i förra veckan, vilket har fått många att reagera. Plattformen som har över 130 miljoner användare är känd för sitt explicita innehåll, vill nu gå i en annan riktning, skriver Aftonbladet.

Länge har privatpersoner – och kändisar – kunnat lägga upp innehåll som inte tillåts på andra sociala medier. Innehåll som användarna måste betala för att kunna se, men där inga mellanhänder skär i mellan. Plattformen blev snabbt känt för sitt explicita innehåll – där många tjänade stora pengar på bland annat porr.

Tjänar 300 000 kronor i månaden – på nakenbilder

En av dessa är svenska Amanda Bréden, 29. Hon bor i Båstad, med sin sambo Max, sina två söner och hunden Lexie. En helt vanligt småstadsfamilj kan man tycka vid första anblick, men hennes yrke tillhör inte de vanligaste.

29-åriga småbarns mamman uppger nämligen för Aftonbladet att på en bra månad kan Amanda Bredén få in över 300 000 kronor. Speciellt om hennes sambo deltar i bilderna – eller filmerna som läggs upp hennes Onlyfans-konto.

Men nu har inkomstkällan för familjen i Båstad sinat. Sajten Techradar rapporterar att Onlyfans nu vill förbjuda explicit sexuellt innehåll på sin plattform. En anledning till förbudet tros vara att plattformen, vars stora popularitet har byggts genom att erbjuda naket innehåll, vill kunna intressera nya investerare. I ett uttalande skriver Onlyfans att de vill säkerställa plattformens långsiktiga hållbarhet.

ÅH KATTEN! 154 små katter avlivas – folket rasar: ”Oskyldiga”

”För att fortsätta att vara värd för en inkluderande gemenskap av skapare och fans måste vi utveckla våra riktlinjer för innehåll. Skaparna kommer att kunna fortsätta att publicera innehåll som innehåller nakenhet, så länge det överensstämmer med vår policy för acceptabel användning”, står det i uttalandet, enligt Techradar.

Onlyfans-Amanda: ”Man blir förbannad”

För Amanda Bredén kom nyheten som en chock. Hon menar att plattformen dumpar de som byggt varumärket – utan att ens förvarna att deras inkomst skulle försvinna.

Onlyfans meddelar att de ska förbjuda explicit pornografiskt innehåll. Något som drabbar många av plattformens användare.

Foto: Pavlo Gonchar

– Man blir förbannad över att vi inte får någon information, det är ändå vårt jobb som vi livnär oss på. Det är jäkligt taskigt av dem då att dumpa alla oss, säger hon till Aftonbladet.

Amanda Bredén menar även att de är sådana som henne – som har haft en profil med explicit sexuellt innehåll, som gjort Onlyfans stort från början.

Onlyfans har inte gått ut med mer information, eller om det kommer upprättas andra modeller för explicit material. Men företaget skriver

”Vi kommer att dela med oss av mer information under de kommande dagarna och vi kommer aktivt att stödja och vägleda våra skapare genom denna ändring av innehållsriktlinjer”, skriver företaget i ett uttalande.

LÄS OCKSÅ: Svenska Monica tjänar miljoner på Onlyfans

LÄS OCKSÅ: Tim Stokely, 37, grundade Only fans – tjänar miljontals pund

Foto: INSTAGRAM, Pavlo Gonchar

SENASTE NYTT!