Olof Lundh stoppades i diktaturen – under kritiserade evenemanget: ”Läskigt”

Olof Lundh stoppades i Qatar.

Foto: TT
TV4-profilen stoppades i diktaturen.
– Det kändes lite läskigt faktiskt, säger Olof Lundh.
Janne Andersson om ölförbudet i Qatar
0:41

Efter reklamen: Janne Andersson om ölförbudet i Qatar

(0:41)

Slå på ljud

Att fotbollsVM pågår i Qatar har nog få missat. Fifa abonnerar två lyxhotell under VM. Hotellen är Raffles och Fairmont – och snittpriset är omkring 100 000 kronor per natt, rapporterar Aftonbladet.

En som tagit sig ann fotbolls-VM i Qatar är TV4-profilen Olof Lundh, 56. Reporten och författaren har granskat fotbolls-VM som hålls i Qatar, som kritiserats rejält. Under VM befinner sig TV4-profilen i Qatar.

Qatar, som ligger på den Arabaiska halvön, har kritiserats för sin brist på mänskliga rättigheter. Styrelseskicket i landet är absolut monarki – eller i mer vardagligt tal, en diktatur.

Olof Lundh, svensk fotbollsjournalist på TV4.

Foto: Henrik Isaksson/TT

Olof Lundh stoppades i Qatar

Olof Lundh försökte besöka ett av Fifas lyxhotell. Men när han försökte gå in i hotellet stoppades Tv4-profilen av en tjänsteman, något som fångades på film.

– Ni får inte komma in i byggnaden, säger en tjänsteman.

– Varför inte? frågade Olof Lundh.

– Det är vad vi har blivit tillsagda.

Anledningen till att Olof Lundh stoppades var för att han tillhör ”media”, enligt Aftonbladet. I C Mores sändning berättar Olof Lundh mer om händelsen:

– Det är bara Fifa som kommer in om man inte har bokat något, men det är svårt att boka något om man inte kommer åt dem. De stänger till, säger TV4-profilen

– Vanligtvis brukar man kunna söka upp den här typen av hotell och söka intervju. Det är otroligt anmärkningsvärt. De fotograderade av vår ackreditering och det kändes lite läskigt faktiskt att man överhuvudtaget inte får närma sig. Det är flera andra som försökt komma in men det är Fifa som har abonnerat det och skyddar sig själva, säger Olof Lundh i C More.

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN