extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Ollie, 9, tatuerade sig på semestern – slutade i katastrof: ”Ärrad för livet”

08 aug, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Ollie, 9, tatuerade sig på semestern – slutade i katastrof: ”Ärrad för livet”
9-åringen skulle tatuera sig under semestern – men den tillfälliga tatueringen skulle visa sig vara allt annat än temporär.
– Det som var tänkt att vara lite semesternöje har gjort att min pojke är ärrad för livet, berättar mamman Monika, skriver The Sun.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bebisen vill inte ha pappas pussar – viker undan alla pussförsök
Bebisen vill inte ha pappas pussar  – viker undan alla pussförsök
Ollie, 9, fick antibiotika.

När Ollie Shakesheff, 9, var på semester i Turkiet besämde han sig för att skaffa en tatuering – av en varg. Tatueringen var cirka 10 centimeter stor och placerades på hans högra bröst.

Ollies bror, Charlie, skaffade en tatuering av sin favoritspelare, Cristiano Ronaldo. Den tatueringen hamnade på sjuåringens vänsterben.

Tatueringen var gjord av henna. I normalt bruk, så håller tatueringen upp till två veckor. Men det skulle visa sig att tatueringen skulle sitta kvar betydligt mlängre än tänkt.

Annons

Problem uppstod först senare

Tatueringarna kostade vardera 35 euro. Till en början var allt lugt efter pojkarna skaffat sin nya gaddar. Det var först när Ollie kom hem till Storbritannien som problem skulle uppstå.

För istället för att försvinna – så började tatueringen bli varig och gul vätska började läcka ut från ett stort rött sår på hans bröt. Han beklagade sig även för att det kliade rejält.

När familjen, mamma Monika och pappa Matthew, uppsökte vård för sin nioåring upptäcktes det att ämne i hennatatueringar orsakat kemiskabrännskador.

Ämnet? Phenylenediamine, förkortat PPD.

Fick kemiska brännskador.
Ollie, 9, fick antibiotika.
Annons

Efter sjukhusbesöket fick Ollie en antibiotikakur och sitt sår behandlat.

Vill varna andra

Nu vill mamma Monika varna andra för faran med tatueringen.

– Ollie var så exalterad över att få göra en hennatatuering men allt slutande i kliande, infekterat, blött och varigt.

– Gul vätska droppade från såret. Det visade sig att Ollie hade fått en stark reaktion till tauteringen, fortsätter mamman berätta.

– Det som var tänkt att vara lite semesternöje har gjort att min pojke är ärrad för livet. Så tänk till innan du tatuerar ditt barn, avsluta mamman Monika, skriver The Sun.

FOTO: PRIVAT

Annons