TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Olivia, 9, mördades av misstag – systerns skrik ekade över kvarteret

13 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-8773938?imageId=8773938&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Daniel Sörensen
9-åriga Olivia blev skjuten i sitt hem – nu pågår rättegången mot hennes mördare.
Olivia Pratt-Korbel, 9, sköts kallblodigt i sitt hem i Liverpool.
Nu pågår rättegången mot Thomas Cashman.
– Hon blev helt lealös och hennes ögon rullade bak. Jag insåg att hon blivit träffad, berättar mamman Cheryl Korbel.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför siktade Theodor Engström in sig på Annie LööfBrand logo
Därför siktade Theodor Engström in sig på Annie Lööf

Vid 22-tiden den 22 augusti i fjol hörde invånarna på Kingsheath Avenue i Dovecot, Liverpool, hur två män skrek och sprang längs gatan. 46-åriga Cheryl Korbel öppnade sin ytterdörr lite på glänt för att se vad som stod på.

En man som såg ljuset från hennes hus sprang till dörren för att ta sig in. I samma veva kom Cheryls 9-åriga dotter Olivia Pratt-Korbel ner för trappan för att ta skydd hos sin mamma. Hon sa att hon var rädd för oljudet ute på gatan.

Plötslig kom en beväpnad man med rånarluva på huvudet efter den andra mannen och han sköt med sin pistol in mot huset. Cheryl kände hur skottet gick igenom hennes hand och sedan märker hon att Olivia, med samma kula, skjutits i bröstet. Totalt avlossas sju skott.

Olivia Pratt-Korbel, 9.
Olivia Pratt-Korbel, 9.

– Hon blev helt lealös och hennes ögon rullade bak. Jag insåg att hon blivit träffad – för jag visste inte innan – och lyfte upp hennes linne och fick se hur kulan gått rätt igenom hennes bröst, säger mamman Cheryl enligt MyLondon.

Annons

”Förstod att någonting hade hänt”

Mannen som sökte skydd i Korbels hus heter Joseph Nee. Han ska ha bett Cheryl att hjälpa honom, men hon svarade att han skulle gå. Strax därefter blev hennes dotter ihjälskjuten av den andra mannen, Thomas Cashman, 34.

Olivas mamma Cheryl på väg till rättegången där Thomas Cashman ska förhöras.
Olivas mamma Cheryl på väg till rättegången där Thomas Cashman ska förhöras.

– Han sprang med ena armen utsträckt framför honom. Några sekunder senare hördes två smällar följt av det värsta skriket jag någonsin hört. Det var en kvinnoröst som skrek helt hysteriskt. Jag förstod att någonting hade hänt. Vi stod alla still i ren chock, säger ett vittne vid namn Adele Maher till Daily Mirror.

Olivas mamma Cheryl på dotterns begravning.
Olivas mamma Cheryl på dotterns begravning.

– Jag kunde plötsligt höra någon (Chloe Korbel, Olivias storasyster) på telefon prata med en annan. Hon lät upprörd. Hon skrek: ”Var är de? Var är de? Hon håller på att dö!”, fortsätter Maher.

Annons

Ett annat vittne berättar att hon såg hur Olivia bars ut i ett blodigt nattlinne.

– Det var mycket folk ute på gatan och framför huset. Jag såg en liten blond tjej som bars ut av polismän. Hon hade ett vitt nattlinne som var helt blodigt. Kroppen var helt lealös. Jag förstod direkt att hon blivit skjuten”, säger Lisa Boylan till Daily Mirror.

Förnekar att han sköt Olivia

Det är fortfarande oklart varför Thomas Cashman jagade och försökte skjuta Joseph Nee. Den förstnämnda greps i sitt hem den 4 september och han ska enligt Daily Mirror ha skrikit att polisen bara försöker sätta dit honom. Han förnekar att han skulle ha skjutit Olivia.

Thomas Cashman under rättegången i Manchester.
Thomas Cashman under rättegången i Manchester.

– Jag är inte inblandad i något av de här brotten som ni påstår att jag gjort. Ingenting alls. Jag bor i området, är uppväxt där, men jag har inte gjort något fel. Har inga problem med någon av de människor som ni nämnt, säger Cashman under rättegången i Manchester Crown Court.

Rättegången pågår fortfarande och Thomas Cashman har ännu inte dömts för någonting.

FOTO: Elizabeth Cook/PA Photos/TT, News Licensing/MEGA/TT, Peter Powell/PA Photos/TT, Family Handout

Annons