Okända doldisen tar över om Putin dör – avslöjandet efter sjukdomsryktet

01 jun, 2022 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Han tar över om Putin dör.
Vem tar över om Putin plötsligt skulle dö?
Putins högra hand – en okänd doldis – tros vara Rysslands nuvarande kronprins.
– Han är inte bättre än Vladimir Putin, säger en källa till The Mirror.
Annons
Kändissoldaten Ben Grants förband skjuter ner rysk pansarvagn
Kändissoldaten Ben Grants förband skjuter ner rysk pansarvagn

Vladimir Putin, 69, hälsa har kraftigt ifrågasatts på sistone. Flera skakande uppgifter om presidentens hälsa har läckt ut på sistone. Nu ställer sig allt fler frågan – vem kan ta över?

Senast påstod den forna FSB-agenten Boris Karpichkov, som gömmer sig i Storbritannien, att presidenten kan vara borta från makten inom något år.

Putins hälsa är kraftigt ifrågasatt: ”En allvarlig cancerform som sprider sig”.

”Allvarlig cancerform”

Enligt den ryska spionen har Putins syn kraftigt försämrats, eftersom han lider av en ”en allvarlig cancerform som sprider sig snabbt”, något som Hänt tidigare har rapporterat om.

Annons

– Vi har fått höra att han lider av huvudvärk. När Putin är med i tv så behöver allt vara skrivet i väldigt stora bokstäver för att han ska kunna läsa vad han ska säga, säger Boris Karpichkov till den brittiska tidningen The Mirror.

– Bokstäverna är så stora att bara några meningar får plats på ett papper. Hans syn är verkligen sämre, fortsätter agenten.

”Han är svårt sjuk i blodcancer”, säger en anonym källa.

Anonyma oligarken: ”Blodcancer”

Tidigare har även rykten om blodcancer florerat. En hemlig inspelning gjord mellan en anonym oligark med goda kontakter i Moskva – och en amerikansk bankir – som tidningen New Lines Magazine kommit över, spär på ytterligare ryktet att Putin är sjuk.

– Han är svårt sjuk i blodcancer, säger den anonyma oligarken, som påstås ha nära kontakt med Kreml.

Annons

Han är Putins kornprins …

Men vem tar över om Putin skulle falla av pinn? Den som tros var Rysslands kronprins är den den anonyme byråkraten Michail Misjustin, 56, som tidigare varit chef för landets skattemyndighet. I dag är han premiärminister.

Michail Misjustin, 56, tros vara Putins efterträdare.

Att Michail Misjustin är Rysslands kronprins menar flera experter, som bland annat The Mirror som talat med. Till skillnad från Putin själv har inte 56-åringen någon bakgrund i KGB, utan är utbildad ingenjör och ekonom.

Michail Misjustin anonyma tillvaro i Kreml är en av hans främsta egenskaper. Han anses vara ofarlig, vilket gör att Putin litar på honom. Men enligt en källa till The Mirror hjälper inte det situationen.

– Han är inte bättre än Vladimir Putin, säger källan.

Annons

”Jag föredrar att inte svara på den frågan”

Men det är inte självklart vem som tar efter Putin. Successionsordningen i landet vid presidentens dödsfall är inte satt i sten.

Förra året fick Putin frågan vems hans efterträdare är av det amerikanska tv-bolaget CNBC, skriver Aftonbladet.

Putin svarade då kort:

– Jag föredrar att inte svara på den frågan.

Foto: TT, RU

Annons