väder

Nytt snöoväder drar in över Sverige: ”Komma flera decimeter”

Bilar i snö.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT
Under måndagen väntas det snöa på flera håll i landet.
SMHI har utfärdat flera gula varningar som gäller under stort sett hela måndagen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ska ha sushi trots extremvädret
0:31

Efter reklamen: Ska ha sushi trots extremvädret

(0:31)

Slå på ljud

Snökaoset återvänder till Sverige. Under måndagen varnar SMHI för stora mängder snö i kombination med vind på flera håll.

Det har utfärdats en gul snövarning som gäller Götaland, nästan hela Svealand med ett område från Stockholm och Uppsala län i öst. Den gula varningen sträcker sig även över Dalarna och nordligaste Värmland i väst.

Varningen gäller under i stort sett hela måndagen. TV4:s meteorolog Elisabeth Danielsson varnar för att det besvärliga vädret kan komma att ställa till det i trafiken. Halka, dålig sikt och snörök kan göra vägarna till en dödsfälla.

Resenärer som reser med tåg, flyg och buss kan räkna med förseningar och en del Inställda avgångar.

– Det kan komma flera decimeter, säger Elisabeth Danielsson.

Uppemot 20 centimeter snö lokalt

Varningen som gäller i Stockholm och Uppsala gäller från och med klockan 12 på måndagen och under natten till tisdag väntas snöfallet avta på samtliga platser.

I öst väntas ovädret ge mellan 5 och 15 centimeter snö, där temperaturen kommer ligga kring nollan. Den blöta snön i kombination med vind kan ge problem i trafiken.

I väst kommer det falla mer snö. Enligt prognosen handlar det om mellan 10 och 15 centimeter. Lokalt i norra Värmland och delar av Dalarna kan det röra sig mo uppemot 20 centimeter.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN