vladimir putin

Nya uppgifter: Släkt och läkare oroas över Putins försämrade hälsa

Vladimir Putin ser ledsen ut på möte med papper i handen.

FOTO: TASS/TT
Vladimir Putins hälsa uppges försämras drastiskt.
Läkarna oroas över de svåra symtomen och det verkar inte vara långt kvar för den ryska presidenten.
Den inre kretsen räds när uppgifterna sprids bland den ryska eliten.
Explosion i Ukrainska Dnipro
0:28

Efter reklamen: Explosion i Ukrainska Dnipro

(0:28)

Slå på ljud

Det är det ryska Telegram-kontot General SVR som under flera månader påstått att Vladimir Putin, 70, är sjuk i cancer. Under måndagsmorgonen kom ytterligare uppgifter om att den ryska presidentens hälsa försämrats än mer och att släkt och läkare oroas över hans tillstånd, skriver Aftonbladet.

Putins inre krets och närmsta män bävar inför att uppgifterna ska spridas och uppmärksammas av den ryska eliten. Vad som skulle ske i det fallet är svårt att förutspå.

Hostanfall, illamående och viktnedgång

Enligt uppgifterna som spridits i den ryska telegramkanalen, ett forum som uppger sig ha ingångar i Kreml, ska Putin under helgen ha läkare närvarande. Han ska ha vilat och genomgått undersökningar.

Här framgår även att Putin själv oroas över sitt hälsotillstånd. Återkommande hostanfall, illamående, dålig aptit och drastisk viktnedgång är några av de faktorer som skrämmer Kreml.

Tvingades avbryta videomöte

Trots detta ska presidenten under helgen ha deltagit i flera jobbrelaterade videomöten för att hålla sig uppdaterad om situationen landet befinner sig i. På söndagskvällen ska han ha deltagit i ett möte med anledning av det störtade krigsplanet i Sibirien.

General SVR uppger att Putin under mötet ska ha tappat humöret, skällt ut sina underordnade med svordomar och sedan tvingats lämna mötet efter att han drabbats av en svår hostattack.

Vladimir Putin ute med militärer.

Under helgen uppges Putin ha deltagit i ett videomöte som han tvingats avbryta efter att ha fått en hostattack mitt i ett vredesutbrott riktat mot försvarsministern.

FOTO: Russian Defense Ministry Press Service/AP/TT

I mötet ska ryssar med höga militära och politiska befattningar ha deltagit. Vladimir Putins vredesutbrott ska främst ha riktats mot försvarsministern Sergej Sjojgu. Enligt uppgifter ska Putin ha blivit så upprörd att han kopplade bort ministern från mötet innan han själv tvingades lämna.

Telegramkanalen General SVR som vid flera tillfällen skrivit om Putins hälsa har enligt obekräftade uppgifter en tidigare generallöjtnant som huvudkälla till sina uppgifter.

FOTO: TASS/TT/Russian Defense Ministry Press Service/AP/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN