Nya bilderna på drottning Elizabeth, 95, skapar stor oro

Hur mår egentligen drottning Elizabeth?
Den frågan ställer sig många efter nya bilder på monarken.
”Jag är orolig för henne”, skriver en person.

Drottning Elizabeth, 95, har alltid varit en monark som med vilja och kraft dominerat det brittiska kungahuset. I oktober förändrades allt under en natt. Den vanligtvis så raska drottningen mådde så dåligt att hon fick tillbringa en natt på sjukhus och ställa in ett besök till Nordirland.

Enligt Buckingham Palace var det endast en försiktighetsåtgärd. När man fick frågor om drottningens hälsotillstånd slängde man sig med uttryck som ”preliminära undersökningar”, något som lämnade BBC:s hovreporter Nicholas Witchell i ett närmast perplext tillstånd.

– Vi fick höra från Buckingham Palace att drottningen var hemma på Windsor och vilade. Och medan vi fick höra det och förde detta vidare till våra tittare, lyssnare, tidningarna till sina läsare, så var hon i själva verket på sjukhus och genomgick undersökningar, sa Nicholas Witchell i BBC Breakfast, enligt Svensk Dam.

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth, 95, tvingades ställa in ett besök i Nordirland. Hon tackade även nej till att medverka på klimatmötet i Glasgow.

Peter Byrne

Drottning Elizabeth dök upp oväntat

Drottning Elizabeth återgick strax efter sjukhusbesöket till sitt ämbete. Det mesta skötte hon, av oklara anledningar, digitalt. Hon kunde heller inte närvara på klimatmötet i Glasgow.

Ända sedan dess har drottning Elizabeths hälsa varit uppe på agendan och många undrar hur hon egentligen mår. Nu sprids nya bilder på drottningen som hällt bensin på den redan så oroliga brasan.

I samband med en avtackning av Boris Johnsons militäre rådgivare, Sir Nick Carter, syntes drottning Elizabeth återigen i det offentliga rummet på Windsor Castle.

Därför stoppas drottning Elizabeth från att träffa Greta

Oron efter bilderna på drottning Elizabeth

Många tyckte att hon såg ovanligt svag ut och på sociala medier var det flera personer som uttryckte oro efter bilderna på drottningen.

”Underbart att se Her Majesty igen. Men är hennes händer verkligen okej? De verkar vara väldigt kalla”, skriver en följare enligt Svensk Dam.

”Drottningen ser inte ut att må alltför bra. Jag är orolig för henne, hon har gått ner i vikt”, skriver en annan.

Sir Nick Carter och Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth syntes återigen i det offentliga rummet. Här tackas Sir Nick Carter av. Flera personer tycker att drottningen ser ovanligt svag ut på bilden.

ROTA

LÄS OCKSÅ: Barbados gör sig av med drottning Elizabeth

LÄS OCKSÅ: Drottningens markering efter Meghans hemliga raseri

Foto: Peter Byrne, ROTA

Senaste nytt