brott

Ny masskjutning i Kalifornien – andra på en vecka

Brottsplatsen med poliser och berörda.

FOTO: Gabrielle Lurie/TT
Minst sju personer sköts till döds i Kalifornien under måndagen.
Flera barn ska ha bevittnat skjutningen som är den andra masskjutningen på en vecka som skakar delstaten.
– Det är en förödande tragedi för hela samhället, säger polischefen i San Mateo.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Beväpnad polis griper knivman på mataffär
0:35

Efter reklamen: Beväpnad polis griper knivman på mataffär

(0:35)

Slå på ljud

Delstaten Kalifornien i USA skakas av ännu en masskjutning. Det var under måndagen som fyra personer hittades ihjäl skjutna vid en gård för svampodling i staden Half Moon Bay söder om San Francisco. En person ska ha överlevt skjutningen, men fått livshotande skador.

Inte långt efter larmades polisen om en annan skjutning på en annan plats på området. Där påträffades tre personer ihjälskjutna och enligt polisen ska gärningsmannen ha kört mellan de två brottsplatserna.

En man har gripits misstänkt för morden, 67-åriga Zhao Chunli. Polisen har beslagtagit ett vapen som återfunnits i hans bil.

– Att barn bevittnat detta är förfärligt. Det är en förödande tragedi för hela samhället och alla familjer som drabbas av våldet, säger Christina Corpus, polischef i San Mateo på en pressträff.

Offrens identiteter är inte fastställda, men enligt amerikanska medier ska de ha dödats på sina arbetsplatser. Zhao Chunli arbetade själv på en av brottsplatserna, enligt San Francisco Chronicle.

Den misstänkta gärningsmannen grips.

Inte långt efter skjutningen kunde en 67-årig man gripas. I hans bil återfanns ett vapen som beslagtagits av polisen.

FOTO: ABC AFFILIATE KGO/TT

Andra masskjutningen på en vecka

Masskjutningen i Kalifornien är den andra på en vecka. Under lördagen sköts minst elva personer ihjäl i en dansstudio i Los Angeles. Gärningsmannen öppnade eld i samband med ett firande av det kinesiska nyåret.

På söndagen hittades den misstänkta skytten död i en vit skåpbil. Polisen kunde snabbt konstatera att han tagit sitt liv. Mannen var en 72-åriga man med asiatiskt ursprung.

Gärningsmannens vita skåpbil och polisbil.

Den 72-åriga mannen hittades död i sin vita skåpbil dagen efter skjutningen. Det fanns två skotthål i bilen och mannen låg livlös över ratten.

FOTO: SOPA Images/TT

”Är på sjukhuset för att träffa offren för en masskjutning när jag informeras om ännu en skjutning, denna gång i Half Moon Bay. Tragedi följer tragedi”, skriver Kaliforniens guvernör Gavin Newsom på Twitter.

Motiven bakom de två skjutningarna är ännu okända.

FOTO: TT/ABC AFFILIATE KGO/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN