Nu flyttar Magdalena Andersson – här ska hon bo: ”Jag längtar”

Magdalena Andersson.

FOTO: JONATHAN NACKSTRAND/TT
Socialdemokraternas förlust i riksdagsvalet innebär stora förändringar för Magdalena Andersson – så väl yrkesmässigt som privat.
Bland annat kommer hon behöva byta adress, skriver Svensk Dam.
Magdalena Andersson (S) meddelar sin avgång som statsminister
0:47

Efter reklamen: Magdalena Andersson (S) meddelar sin avgång som statsminister

(0:47)

Slå på ljud

Socialdemokraterna gjorde sitt bästa valresultat sedan riksdagsvalet 2014, men trots det räckte siffrorna inte till för att säkra fyra år till vid makten. Efter en nagelbitande rösträkning blev det högerblocket som fick flest mandat och det block som får bilda regeringen som ska styra Sverige under nästkommande år. För Magdalena Andersson, som varit statsminister sedan Stefan Löfvéns avgång i vintras, innebär det en stor förändring.

”Jag längtar hem”

Sveriges statsminister huserar i Sagerska huset. Det är en tradition som våra statsministrar hållit fast vid sedan 1995, och även en tradition som Magdalena Andersson var fast besluten om att hålla kvar vid. När hon valdes till statsminister förra året tog hon sitt pick och pack och flyttade in i huset på Strömgatan 18 i centrala Stockholm. Men förlusten i riksdagsvalet betyder att hon nu behöver flytta igen för att göra plats för Sveriges nästa statsminister. Det är dock inget som tynger den socialdemokratiska partiledaren.

När tidningen Femina träffade statsministern i somras berättade hon att hon inte riktigt känt sig hemma i Sagerska huset. Andersson har nämligen tillsammans med maken Richard Friberg en villa i Nacka i Stockholm där hon hellre är.

– Jag längtar hem. Jag saknar grannarnas hundar. Varje gång är det en Golden retriever som kommer fram och hälsar, säger partiledaren i intervjun med Femina.

Det kan man kalla för turen i oturen! Vem som blir Sveriges nästa statsminister och flyttar in i Sagerska huset återstår att se.

FOTO: JONATHAN NACKSTRAND/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN