sveriges radio

Nordegren och Epstein avslöjar privata detaljerna: ”Vi umgås inte…”

Nordegren och Epstein avslöjar privata detaljerna: ”Vi umgås inte…”

Foto: TV4
SR:s stjärnpar Louise Epstein och Thomas Nordegren avslöjar privata relationen.
– Vi umgås inte, säger Nordegren i TV4:s Efter Fem.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sommarprat med journalisten Robert Aschberg
0:29

Efter reklamen: Sommarprat med journalisten Robert Aschberg

(0:29)

Slå på ljud

Sveriges Radios-stjärnpar avslöjade i december att deras folkkära program Nordegren & Epstein skulle läggas ner. Sedan 2011 har radioduon sänt över 2 000 program – och många uttryckte sin sorg över nedläggningen.

I slutet av januari gjorde Louise Epstein, 57, och Thomas Nordegren, 69, ett sista program i Berwaldhallen med pompa och ståt.

När paret meddelade att de skulle sluta kommenterade Louise Epstein programmet.

– Det har varit en enorm glädje att göra radioprogram tillsammans med Thomas Nordegren och alla fantastiska kollegor och det är därför jag har fortsatt i tolv år! Men det är bättre att sluta innan det börjar gå utför och därför är det dags just nu, sa Louise Epstein i ett pressmeddelande när nyheten släpptes.

Epstein: ”Kan faktiskt avslöja en grej …”

Radioparet intervjuades i TV4:s Efter Fem.

Foto: TV4

Framtiden var hon betydligt mer hemlighetsfull om.

– Jag har aldrig arbetat så länge med samma radioprogram och jag vet inte riktigt hur jag kommer att klara mig utan oförutsägbara direktsändningar tillsammans med Thomas Nordegren. Samtidigt är det roligt att jag fått förtroendet att utveckla en helt ny och ännu hemlig Sveriges radio-podd, fortsatte Epstein lite mystiskt.

I TV4:s Efter Fem intervjuades radioparet under måndagen, 30/1, om sin långa karriär. I programmet avslöjar Louise Epstein vad hennes nya program kommer handla om.

– Jag kan faktiskt avslöja en grej … även om mycket är hemligt. Hjärnan kommer vara med, på något sätt, avslöjar hon kryptiskt.

”Rätt tidpunkt att sluta”

Radioparet som sänt sitt program sedan 2011 fick frågan hur relationen mellan dem är. Epstein och Nordegren har sänts i hela 12 år – något som kan vilken arbetsrelation som helst att gnissla lite.

– Jag kände att det var rätt tidpunkt att sluta. Jag kommer dock saknade det jättemycket. Jag kommer sakna att vara med också … berättar Louise Epstein och pekar mot en flinande Thomas Nordegren som svarar barskt att det nog var mellanchefer som låg bakom beslutet.

– Men det var verkligen mitt beslut att sluta, säger Epstein och viftar undan Nordegrens försök till gliring mot Sveriges Radio.

Nordegren: ”Vi kan avslöja en hemlighet”

I sin tur väljer Thomas Nordegren också att avslöja lite personliga detaljer – mellan honom och Louise Epstein.

– Vi kan avslöja en hemlighet, säger Thomas Nordegren medan Louise Epstein ser oroligt på sin kollega.

– Vi umgås inte privat, säger Thomas Nordegren.

– Utan vi träffas endast i radiostudion. När Louise är programledare så vet jag inte vad hon har valt för ämne, eller ställa för frågor. Jag vet knappt vad som är med, förklarar Nordegren.

– Det gör att jag kan vara lyssnarens representant. Jag kan säga saker som: ”Jag fattar inte”, ”Det här är det dummaste jag hört”, eller ”Ta det igen”, berättar SR-programledaren och poängterar att detta ger spontanitet och goda diskussioner.

Foto: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN