Nirvana-bebisen har VUXIT UPP – stämmer bandet för ”sexuellt utnyttjande”

Den nakna pojken på Nirvanas ikoniska skivomslag ”Nevermind”, från 1991, vill nu stämma bandet för ”sexuellt utnyttjande av barn”, rapporterar The Sun.

Stämmer bandet för 1,3 miljoner kronor.

Foto: SplashNews.com/TT
Nirvanas ikoniska skivomslag ”Nevermind” har hamnat i blåsväder.
Pojken på bilden, som i dag är 30 år, stämmer bandet för ”sexuellt utnyttjande av barn” som gett honom ”livslång skada”.
– På senare tid har jag tänkt: ”Tänk om det inte var okej att min jävla penis visades upp för alla”, säger Spencer Elden.

Den nakna pojken på Nirvanas ikoniska skivomslag ”Nevermind”, från 1991, vill nu stämma bandet för ”sexuellt utnyttjande av barn”, rapporterar The Sun.

Albumet fyller i år 30 – liksom bebisen på bilden, Spencer Elden, 30. Han stämmer i dag överlevande medlemmar av bandet för 150 000 dollar, omkring 1,3 miljoner svenska kronor.

Nirvanas album ”Nevermind” är ikonsikt, liksom skivomslaget med den nakna bebispojken som simmar efter en dollarsedel fastsatt på en fiskekrok. På bilden är pojken helt naken, där även könet skymtas. Albumet slog försäljningsrekord och sålde över 30 miljoner exemplar världen över.

Nirvanas ikoniska skivomslag ”Nevermind”. Spencer Elden var 4 månader gammal på bilden. I dag är både albumet och pojken 30 år gamla.

Stämmer Nirvana för ”sexuellt utnyttjande av barn”

Spencer Elden, i dag 30 år gammal, stämmer nu bandet för ”sexuellt utnyttjande av barn”. Han menar i sin stämning att han var alldeles för ung för att kunna gett sitt medgivande, eller samtycke, till att vara med naken på bilden.

Spencer Elden menar även att bandet Nirvana har brutit mot flera federala barnpornografilagar i USA. Han hävdar även i sin stämning att bandet sexuellt utnyttjat honom genom bilden, enligt TMZ.

Enligt TMZ, som fått del av domstolsdokument, hävdar Elden att han som en fyramånaders gammal bebis inte kunde ge sitt samtycke till bilden.

Sa till föräldrarna att könet skulle döljas

I dokumenten står det även bandets producenter utlovade till föräldrarna att könet skulle täckas för med ett klistermärke, något som aldrig skedde.

Skivomslagets fotografi har enligt dokumenten gett Spencer Elden ”livslånga skador”.

VA! Över hälften får specialkost i fängelset – betydligt fler än skolbarnen

Spencer Elden stämmer bandet för 1,3 miljoner kronor.

SplashNews.com

Fotografen, enligt dokumenten, Kirk Weddle var en god vän till Spencer Eldens pappa Rick Elden. Fotografen bjöd över familjen för en simtur, där han tog några bilder i poolen. En av bilderna skulle hamna på Nirvanas skivomslag – som skulle bli en av världens mest ikoniska.

Spencer Elden: Jag hade ju egentligen inget val

Spencer Elden har tidigare ställt upp att göra om skivomslaget, år efter att bilden togs. Då med iklädd badbyxor, samt en tatuering där ordet ”Nevermind” var skrivet på hans bröst.

I en intervju med GQ Australia, 2016, berättade Spencer Elden att att han var ”skitarg” över omslaget. Till magasinet berättar han att det inte alls är trevligt att alla har sett hans penis.

– Nyligen har jag tänkt: ”Tänk om det inte var okej att min jävla penis visades för alla?”. Jag hade ju egentligen inget val, sa Spencer Elden till magasinet.

”Varför är jag då på deras skivomslag, om jag inte betyder något för dem?”

Till GQ Australia berättar Spencer Elden att han försökt komma i kontakt med bandet och fotografen Kirk Weddle.

– För ett par månader sedan, när jag försökte kontakta Nirvana för att se om de var intresserad att delta i min konstutställning, blev jag ständigt hänvisad till deras advokater och agenter.

– Varför är jag då på deras skivomslag, om jag inte betyder något för dem? Undrar Spencer Elder.

Nirvana, bandets advokater eller Universal Music Group, har inte kommenterat stämningen kring det ikoniska skivomslaget.

LÄS OCKSÅ: Caitlin, 27, röker på nära barnen: ”Blir bättre mamma”

LÄS OCKSÅ: Hårda kritiken mot kortvuxne Hasbulla Magomedov, 18

Foto: SplashNews.com/TT