Nils van der Poels oväntade framtidsbesked – efter tuffa beslutet

Nils van der Poel

Nils van der Poel kom med ett tråkigt besked efter OS 2022.
Men nu kommer han med ett nytt framtidsbesked.
– Djävulen sitter i detaljerna, säger han i ett pressmeddelande.
0:37

Efter reklamen: Nils van der Poel om sitt testamente

(0:37)

Slå på ljud

Den snabbskrinnande Nils van der Poel, 26, åkte rätt in i svenskarnas hjärta under OS 2022. Med stabila tryck gled han genom kurvorna som det inte fanns någon morgondag och tog guld i både 5 000 och 10 000 meter.

Alla som inte kunde få nog av skridskostjärnans åkande skulle bli besvikna. Strax efter turneringen meddelade Nils van der Poel att han lägger skridskorna på hyllan och att det var dags att börja göra något annat.

– Jag kommer att göra klart säsongen som elitsatsande. Sedan kommer jag att vara hobbyskridskoåkare resten av mitt liv, sa han till TT.

Nils van der Poel, 26, åkte rätt in i svenskarnas hjärta.

Christine Olsson/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Nils van der Poels nya jobb

Nu visar det sig att världsmästaren i skridsko landat ett nytt jobb som affärs- och produktutvecklare på Synsam, med ansvar att ta fram sportglasögon.

Även om det finns sportsliga undertoner, är det långt ifrån den elitsatsning som Nils van der Poel gjort sig känd för. Samtidigt är han medveten om hur viktigt det är att kunna se, framför allt om du är en elitsatsande idrottare.

– Vi idrottsutövare vet att djävulen sitter i detaljerna. Att se allt och att bära glasögon som möjliggör det är avgörande för ett vinnande slutresultat, säger han i ett pressmeddelande.

Nils van der Poel

Nils van der Poel har fått nytt jobb.

Christine Olsson/TT

Rullskidor fungerar INTE på grus

Se klippet här!

Kliver in som ambassadör: ”Perfekt”

Synsam är inte det enda uppdraget som Nils van der Poel tagit på sig. För drygt en månad sedan meddelade Skistar att han kliver in som ny ambassadör, med uppdraget att bland annat leda en ungdomscamp och hjälpa till med affärs- och konceptutveckling.

– Som skridskoåkare spenderade jag stora delar av försäsongen på en av SkiStars anläggningar för att kunna bedriva högkvalitativ träning. Det var en perfekt träningsmiljö för mig under vårvintern och sommaren.

Nils van der Poel

Nils van der Poel.

PHIL NOBLE

Foto: Christine Olsson/TT, PHIL NOBLE

SENASTE NYTT!