Därför bär mamman sin 26-årige son Jimmy på ryggen: ”För hans skull”

Niki och sonen Jimmy Antram.

Foto: Privat
Bali, Hawaii, Australien.
När Jimmy Antram föddes var hans mamma Niki bara 17 år.
Sonen har flera funktionsnedsättningar, men Niki har alltid velat att han ska uppleva världen.
– För Jimmys skull kommer jag alltid leta efter vägar för att han ska få det mest äventyrliga livet, berättar hon.

26-årige Jimmy Antram och hans mamma Niki Antram har rest över världen tillsammans. Niki tar alltid sonen på ryggen, när han inte kan gå själv. Så har de rest långa sträckor, allt för att Jimmy ska få uppleva världen.

De har rest till Bali, Hawaii och runt om i deras vidsträckta hemland Australien, berättar Niki för Daily Mail.

Den unga mamman lovade att kämpa för sonen

När Niki var 17 år föddes Jimmy. Den unga mamman fick snabbt veta att hennes son hade flera kognitiva och motoriska funktionsnedsättningar och var blind. Niki lovade sig själv att sonen skulle få ett liv fullt av äventyr och upplevelser.

I dag är Niki Antram 43 år och Jimmy vuxen, men de har inte slutat resa tillsammans. Faktum är att de hade planerat en resa till Kanada, när coronapandemin slog till. Hemma på Australien brukar de ta cykelturer, Jimmy sitter i cykelvagnen medan hans mamma trampar på pedalerna.

Men Niki är orolig att hon snart inte ska orka bära sin son på resorna. Jimmy har en rullstol, men Niki har aldrig tyckt om att köra den. Hon har burit honom när hon kunnat och hjälpt sonen att gå kortare sträckor. På så sätt har de tagit sig igenom regnskog och dramatiska landskap i fjällen.

”Var ute hela natten – Jimmy är ett partydjur”

Niki är glad att hon och sonen gillar att göra, se och uppleva ungefär samma saker: Natur, vatten och äventyr:

– På Hawaii och Bali var jag ute hela nätterna med Jimmy eftersom han är ett partydjur precis som jag. För Jimmy kommer jag alltid leta efter sätt för att han ska få det mest äventyrliga livet och få ut mest av sin tid. Det är de enkla sakerna han älskar mest, berättar hans mamma.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vissa hotell säger nej till att ta emot Jimmy

Mamma Niki Antram ser till att alltid planera väl och hör av sig till hotellen och restaurangerna som hon och sonen tänkt besöka för att ge personalen möjlighet att förbereda för deras ankomst.

Hon vet att de är välkomna nästan överallt men har lärt sig att bemötandet blir ännu bättre om hon ger en liten hint innan de dyker upp.

– När jag planerar för längre resor ser jag till att ha ordentligt med blöjor, kläder, lakan och örngott med mig.

Men vissa restauranger och hotell säger att de inte kan ta emot Jimmy och hänvisar till hälsoriskerna för honom. Men Hawaii var ett undantag, där var Jimmy välkommen precis överallt, berättar Niki.

– Alla ville ta emot honom och att han skulle vara med.

LÄS OCKSÅ: Unika beslutet – nu ger staten dig pengar för dyra elräkningar

LÄS OCKSÅ: Laura, 33, är beroende av att vara gravid – väntar sitt 10e barn

FOTO: Privat

SENASTE NYTT!