TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Nicole, 44, ljög om sin cancer – bedrog allmänheten på 500 000 kronor

28 jun, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
44-åriga Nicole ljög för alla om sin cancer och tog emot en halvmiljon i välgörenhet.
Nu döms mamman att betala tillbaka 50 kronor, skriver Metro.
Annons
”Du får 130 kronor om du klarar det" – slutar i ett stort plaskBrand logo
”Du får 130 kronor om du klarar det" – slutar i ett stort plask

Nicole Elkabbas, 44, har avslöjats med en vedervärdig handling. På sociala medier avslöjades det att hon ljugit om att hon genomgått tre canceroperationer, samt sex rundor av cellgiftsbehandling.

Varför? Enkelt: Pengar.

Nicole Elkabbas, 44.

Bedrog allmänheten – låtsades vara cancersjuk

På en insamlingssida, döpt till Nicole Behöver Vår Hjälp, ljög den brittiska kvinnan om att hon behövde en halv miljon kronor för att genomgå specialbehandling i Spanien för att få bort sina påstådda tumörer.

Över 700 vänliga främlingar donerade till 44-åringens insamling. Många av de som donerade pengar kom från kvinnans egen hemort i Storbritannien, Broadstair.

Annons

Totalt samlade främlingarna in 550 000 kronor till en helt frisk Nicole.

Åkte på lyxresa till Italien

Istället för specialbehandlingen i Spanien, så spenderade bedragerskan Nicole Elkabbas de donerade pengarna på lyxresor runt medelhavet. Hon åkte bland annat till Italien och åt gourmetmiddagar.

Men tillslut avslöjades mamman med sitt bedrägeri. Efter en lång rättegång har hennes straff bestämts av Canterbury Crown Court. Under hela rättegången har Nicole Elkabbas hävdat hon trott att hon var sjuk. I november 2020 beslöt domstolen att hon skulle få ett fängelsestraff på två år och nio månader.

Den bild som Nicole Elkabbas använde för att lura människor på sina besparingar. Bilden är tagen när hon opererade sin gallblåsa.

Ska betala tillbaka 50 kronor

Hon ska betala tillbaka pengarna hon bedragit allmänheten på. Summan? … 50 kronor. Mamman har nämligen inga finansiella resurser kvar att betala tillbaka pengarna. I domslutet skriver domaren Mark Weekes:

”Bedrägeriet var listigt och manipulativt”, och fortsätter:

”Du bedrog allmänheten i deras hjärtan. Du nämnde ditt barn, endast för att lägga till en ytterligare detalj, och att försöka vrida ut mer pengar från dem du redan hade lurat”.

Foto: SWNS

Annons