intressant om hälsan

Natalie, 25, låg i koma – samtidigt som hon födde sitt första barn

Nathalie, 25, låg i koma – samtidigt som hon födde sitt första barn

Foto: FACEBOOK
25-åriga mamman var 39 veckor gravid när hon plötsligt kollapsade.
För att rädda sig själv och barnet tvingades hon att göra ett akut kejsarsnitt. Under förlossningen kämpade mamman för sitt liv.
– Jag minns inget från den dagen, säger Natalie Doye till The Sun.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Josy födde sin son helt själv i havet
0:32

Efter reklamen: Josy födde sin son helt själv i havet

(0:32)

Slå på ljud

Brittiska mamman Natalie Doye, 25, var gravid i vecka 39 när hon plötsligt kollapsade. Hon fördes med ambulanshelikopter till sjukhuset. Sjukvårdspersonalen gjorde allt för att rädda livet på både mor och dotter – och slutade med att ett akut kejsarsnitt genomfördes.

Lilla Gracie, som dottern döpts till, föddes utan större komplikationer.

Men mamma Natalie minns inget från förlossningen. Hon minns heller inte att hon fick hålla sin dotter i sina armar för första gången.

– Gracie är mitt lilla mirakel. Hon är så vacker och jag älskar henne djupt, berättar mamma Natalie, för brittiska The Sun.

25-åriga mamman: ”Jag minns ingenting”

– Jag minns ingenting. Allt är svart från den stunden att jag var hemma tills att jag vaknar upp på sjukhuset. Jag minns inte ens när jag fick hålla Gracie för första gången, säger 25-åringen och fortsätter:

– Jag minns nästan inget från den dagen. Jag kommer aldrig få ha den stunden jag alltid drömt om, att få hålla ditt nyfödda barn, säger mamman som var allvarligt sjuk när hon hade sin förlossning.

25-åringen, som är från Storbritannien, har tidigare arbetat inom industri hade sin dramatiska förlossning den 30 oktober. Det var hennes pojkvän, bildhandlaren Joseph Forrest, 27, som hittade den gravida 25-åringen nedsjunken mot en vägg i deras gemensamma hem.

Hamnade i koma

Den unga mamman hade drabbats av en hjärnblödning – och efter det akuta kejsarsnitt – så opererades mammans hjärna under sex timmar. Hon låg i koma under 11 dagar innan hon vaknade till liv.

Mirakulöst gick både förlossningen och tiden efter utan större komplikationer för lilla Gracie. För mamman Natalie var resan tillbaka betydligt svårare.

– Det har verkligen varit svårt. Min partner fick agera både mamma och pappa. Jag är fortfarande inte helt återställd. Jag kan inte göra några större resor utanför hemmet, knappt till mataffären.

– Men vad som betyder mest för mig är att jag hemma i säkerhet med min vackra lilla flicka, säger Natalie till brittiska The Sun.

Foto: FACEBOOK

FRÅN FÖRSTASIDAN