Mystiska kvinnan dyker upp på Putins bilder – teorin bakom

Mystiska kvinnan dyker upp på Putins bilder – teorin bakom

Foto: TWITTER
Vem är den mystiska kvinnan – som dyker upp bakom Putin?
I alla bilder har hon har hon en ny roll, något som som skapat stora spekulationer.
”En soldat, en sjöman eller en religös kristen …”, skriver journalisten Tadeusz Giczan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Putinvid
0:42

Efter reklamen: Putinvid

(0:42)

Slå på ljud

En blond kvinna dyker upp bakom Vladimir Putin, 70, i olika miljöer när det är dags för pressfoton. Ibland är hon klädd som en sjöman, ibland soldat – och en gång som en troende ortodox kristen.

Men vem är den mystiska kvinnan? Det frågade sig journalisten Tadeusz Giczan på sociala medieplattformen Twitter. Journalisten, som bor i London, men är från Belarus, ringade in kvinnan på flera bilder och skrev:

”En soldat, en sjöman eller en kristen – guds vägar äro outgrundliga.”

Nobelvinnarens teori: Skådespelare

En ledande teori, enligt flera internationella medier, är att Putin använder sig av betalda skådespelare när han gör sina framträdanden. Enligt medieuppgifter undviker Putin i största möjliga mån att vara i kontakt med den ryska befolkningen.

En teori som 2022 års Nobel fredsprisvinnare Oleksandra Matviichuk instämmer i.

”Putin ville kopiera Zelenskij, som kom till de ukrainska försvararna i Bakhmut. Men efter tio månader av fullskaligt krig är till och med skådespelare en bristvara i Ryssland”, skriver prisvinnaren syrligt.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

En medlem ur Putins säkerhetsteam

Men det finns fler teorier. En teori som bland annat brittiska The Sun lyfter är att den mystiska kvinnan är medlem i Putins säkerhetsteam.

Enligt den brittiska tidningen kan det vara en medlem ur kommissionen i den regionala duman, i Novogorod, Sergukhina Larisa Borisovna.

Foto: TWITTER, TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN