politik

Muharrem Demirok pressas hårt om skallningarna: ”Förstod du inte...”

Muharrem Demirok i SVT:s Agenda.

FOTO: SVT
Muharrem Demirok som snart förväntas bli Centerpartiets nya partiledare pressades hårt i söndagens Agenda i SVT.
Han har dömts för att ha skallat två olika personer med fyra års mellanrum – vilket han först valde att hålla hemligt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Muharrem Demirok (C) om sina misshandelsdomar
0:26

Efter reklamen: Muharrem Demirok (C) om sina misshandelsdomar

(0:26)

Slå på ljud

Muharrem Demirok, 46, väntas väljas till ny partiledare för Centerpartiet efter avgående Annie Lööf, 39, om runt två veckor.

Demirok har dömts för misshandel två gånger för att ha skallat två olika personer. En gång när han gick på gymnasiet och en gång när han gick på universitetet och var 22 år.

I söndagens avsnitt av SVT:s Agenda pressades Demirok hårt av programledaren Nike Nylander om sina misshandelsdomar. Hon frågade bland annat om han inte förstod att det var en viktig sak att berätta för Centerpartiets valberedning – vilket han först inte gjorde.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

– Jo, men jag har sagt också att jag skulle ha berättat långt, långt tidigare. Det här är en del av historien, en del av det som har påverkat mig och format mig till den jag är. Jag gjorde misstag, säger Demirok och avbryts sedan av Nylander:

Du kallar det för misstag, men det är ganska allvarliga brott?

– Ja, jag begick fel. Jag hamnade i situationer där jag löste konflikter på sämsta tänkbara sätt, men sedan har jag tagit till mig av det här. Jag har ångrat det djupt, säger Demirok som svarar nej på frågan om han har varit våldsam fler gånger men inte har dömts för det.

46-åringen får även frågan om han har tagit någon hjälp för sin impulskontroll och om han har gått i terapi.

– Nej, jag har inte gått i terapi, svarar han.

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN