brott

Misstänkta 20-åringen i Tove-fallet misstänks för brutal hämnd mot ex

Mördare Tove och de två kvinnor, 20 och 18 år gamla som misstänks för mordet.

FOTO: Missing People/Privat
Den 20-åriga kvinna som misstänks ha mördat 21-åriga Tove i Vetlanda misstänks nu för fler brott.
Hon misstänks ha tänt eld på sin expojkväns lägenhetsdörr och nu öppnas den gamla utredningen igen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
0:30

Efter reklamen: 21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

(0:30)

Slå på ljud

Den 20-åriga kvinnan misstänks tillsammans med en 18-årig kvinna ha mördat 21-årige Tove i Vetlanda efter en utekväll i mitten av oktober i fjol.

De två kvinnorna greps kort efter Toves försvinnande och har suttit häktade sedan dess. Kvinnorna nekade först men den 20-åriga kvinnan har nu erkänt att Tove dog i hennes lägenhet efter misshandel. Hon har även erkänt att hon gjorde sig av med kroppen efteråt. Hon säger dock att det var olyckliga omständigheter som gjorde att Tove dog och att det inte var meningen.

Misstänks ha tänt eld på exets dörr

Nu misstänks 20-åringen även för ännu ett brott som hände innan det misstänkta mordet på Tove. Det var mitt i natten den 7 april 2021 som någon tände eld på en lägenhetsdörr i centrala Vetlanda med hjälp av tändkuber som används för att tända grillar och brasor. Där bodde 20-åringens ex som turligt nog vaknade av brandvarnaren. Han lyckades sedan släcka elden med en kudde, rapporterar P4 Jönköping.

Hittade ingen misstänkt – men kanske nu

Händelsen rubricerades som mordbrand och polisen knackade dörr och förhörde en del vittnen. Expojkvännen sa att han inte har några fiender som skulle vilja honom illa och utredningen las sedan ner.

Men nu har den öppnats igen eftersom polisen misstänker att 20-åringen kan ligga bakom branden som nu rubriceras som skadegörelse. Hon misstänks även för ett till fall av skadegörelse men det är oklart vad det är för något.

20-åringen förnekar de nya brotten som hon misstänks för.

– Det pågår en förundersökning och jag kan inte lämna några kommentarer, säger 20-åringens advokat Clea Sangborn, enligt Expressen.

FOTO: Missing People/Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN