extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Melissas pappa är en seriemördare: ”Skickar elaka brev från fängelset”

20 jul, 2023 
AvStefan Johansson
Melissas pappa är en seriemördare: ”Skickar elaka brev från fängelset”
När hennes pappa skriver till henne kan han vara rätt elak.
Men så är han ju seriemördare också.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången
Misstänkt mördare lyckas rymma under rättegången

De flesta har väl någon gång haft problem med sina föräldrar, men givetvis älskar man sina föräldrar och oftast, förhoppningsvis, är det ömsesidigt. Sedan finns föräldrar som är galna. Som Keith Hunter Jesperson, 67. Han är inlåst på högsäkerhetsfängelset Oregon State Penitentiary och släpps aldrig ut, dömd till tre livstidsstraff.

Keith Hunter Jesperson kommer aldrig att bli Årets Pappa. Han har redan en annan titel, inte alls lika smickrande. En journalist gav honom smeknamnet, eller rättare sagt öknamnet, ”Happy face killer”, eller ”smiley-mördaren”, eftersom han ritade en smiley, ”:)”, på sina brev till press och polis.

Jesperson är dömd för åtta mord, begångna mellan 1990 och 1995, och har man dödat tre personer betecknas man som seriemördare. Ett begrepp som 1974 myntades av Robert Ressler på FBI, men som han egentligen ”stal” från den tyske kriminologen Ernst Gennat.

Gennat klassificerade 1930 Peter Kürten, som i slutet av 1920-talet mördade nio personer i Düsseldorf, som ”Serienmörder”.

Annons

Pappans meddelande till Melissa

Keith Hunter Jesperson är en i raden av mördare som aldrig får nog av att mörda, och är det några som har daddy issues, är det hans tre barn. Hans dotter Melissa Moore, 44, har i flera olika sammanhang berätta om hur det här att ha en pappa som är seriemördare.

– En gång skrev han och sa att han älskar mig för alltid, berättar Melissa Moore för The Mirror.

Senaste gången Melissa träffade sin pappa var 2005, då hon tog med sig familjen på besök i fängelset. Frågan är om det blir någon mer gång. Melissa är inte säker på om hon någonsin vill träffa honom igen.

– Jag gifte mig tidigare i år och det hade han sett på min Instagram. Han skickade bilden och frågade varför han inte var bjuden till bröllopet.

Hävdar att man mördat ”minst 185 personer”

Keith Hunter Jesperson lever i sin sjuka hjärna och i en liten fängelsecell. Han, som mördade kattungar när han var tio år, blev vuxen och våldtog och mördade åtta kvinnor, och har också hävdat att han mördat ”minst 185 personer”.

Annons

– Han skriver fortfarande brev och ibland kan han vara riktigt elak. När han gratulerade mig i brevet efter bröllopet, skrev att det aldrig kommer att hålla. Sedan lade han till att han tyckte jag såg fet ut. Han är min pappa och det får jag acceptera. Det har blivit mycket terapi, säger Melissa.

FOTO: Tiktok/Youtube

Annons