Meghans pappa drabbad av svår stroke – systerns ilska: ”Oförlåtligt”

Meghan Markle och Thomas Markle

Meghan Markles pappa har drabbats av en stroke.
Då rasar systern Samantha mot hertiginnan.
– Det är oförlåtligt, säger hon.
Kraftig busskrock – bussen flyger över mannen
0:27

Efter reklamen: Kraftig busskrock – bussen flyger över mannen

(0:27)

Slå på ljud

Hertiginnan Meghan och prins Harry har åkt till London för att närvara på drottning Elizabeths jubileumsfirande. I år firar den kända monarken 70 år på tronen och Storbritannien slår på stora trumman och bjuder upp till rejäl fest.

Samtidigt är drottningens rådgivare oroliga för att prinsparet ska utnyttja besöket för att samla in material till en kommande Netflix-dokumentär. Enligt hovexperten Russell Myers har ett tv-team setts i nära anslutning till paret.

– De har absolut slagit en järnring runt henne. De har säkert avrått Harry och Meghan från att göra det, men vem vet vad de kommer att göra? sa han till Daily Mail.

Prins Harry och hertiginnan Meghan

Prins Harry och hertiginnan Meghan kommer till London för att fira drottning Elizabeth.

Dominic Lipinski

Oprah Winfreys försvar – efter hårda kritiken

Sedan prinsparets sorti från det brittiska kungahuset har relationerna varit svajiga. I en intervju med Oprah Winfrey berättade prins Harry att de verkligen försökt vara en del av det brittiska kungahuset, men tog beslutet att lämna efter att hertiginnan Meghan haft det kämpigt.

Efter intervjun växte kritiken mot prinsparet. Många ansåg att det var dubbelmoral att först lämna offentligheten och sedan göra en intervju på bästa sändningstid med en av världens kändaste programledare. Oprah Winfrey tog då paret i försvar.

– Du vet, jag ber om enskildhet och jag pratar hela tiden. Så jag tror det är vad varje person vill och förtjänar, att kunna få ha ett liv utan inkräktande fotografer och människor som invaderar ditt liv – att inte få ditt liv inkräktat och invaderat, sa Oprah Winfrey till Today Show efter intervjun.

Prins Harry och Meghan Markle

Prins Harry och hertiginnan Meghans intervju med Oprah Winfrey blev rejält omtalad och brydde tidningarnas förstasidor.

Mark Thomas/Shutterstock

Stora familjebråket: ”Gjort misstag”

Hertiginnan Meghan har också varit öppen med att hon inte har speciellt bra relation till sin familj. Inte minst pappan Thomas Markle, 77, som erkänt att han gjorde en deal med ett par paparazzifotografer inför prinsparets bröllop 2018.

Han var själv inte med på bröllopet. Sedan dess ska hans och Meghans relation ha varit dålig. I en intervju med Good Morning Britain var Thomas Markle ångerfull och sa att han alltid skulle finnas där för sin dotter.

– Vi har alla gjort misstag – men jag har aldrig lekt naken på ett biljardbord eller klätt ut mig till Hitler som Harry gjorde, sa han.

Thomas Markle

Thomas Markle gjorde en deal med ett par paparazzifotografer.

ITV/Shutterstock

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Thomas Markle drabbad av stroke

På måndagskvällen fördes Thomas Markle akut till sjukhus efter att ha drabbats av en stroke i Mexiko. På bilder kan man se hur han med syrgasmask bärs in i en ambulans.

Enligt The Sun har han tappat talförmågan och tvingades skriva ned sina symtom på ett papper. Han återhämtar sig just nu på ett sjukhus i San Diego, Kalifornien.

Vi ber om avskildhet för familjens bästa, för min pappas hälsa och välbefinnande. Han behöver ta de lugnt och vila. Vi ber för honom, säger dottern Samantha Markle till Daily Mail.

Systerns ilska: ”Det är oförlåtligt”

Thomas Markle ska ha haft problem med hälsan förut. Enligt uppgifter drabbades han av en hjärtattack i samband med Meghans bröllop.

Meghan har heller ingen kontakt med sina syskon, vilket tagit hårt på familjen.

– Det är en tragedi hur mycket han torterats och hur mycket han har fått gå igenom tack vare min systers beteende de senaste åren. Det är oförlåtligt, säger Samantha.

Thomas Markle

Thomas Markle ska ha tappat talförmågan efter att ha drabbats av en stroke.

ISPY / BACKGRID US / TT

Foto: Dominic Lipinski, Mark Thomas/Shutterstock, ITV/Shutterstock, ISPY / BACKGRID US / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN