Meghan Markles plötsliga namnbyte – nya dokumenten visar: ”Stört”

Prins Harry, Meghan Markle och drottning Elizabeth

Har ”hertiginnan av Sussex” bytt namn?
Advokatens ord om Meghan Markle i domstolsdokumenten förbryllar.
0:36

Efter reklamen: Carl XVI Gustaf om Ukrainakrisen

(0:36)

När Meghan Markle, 40, gifte sig med prins Harry, 37, fick hon epitetet ”hertiginna av Sussex”. Sedan dess har det hänt en hel del i det brittiska kungahuset och varken Meghan Markle eller prins Harry är i dag kvar.

I stället lever de ett liv i Los Angeles, USA, tillsammans med sina barn Archie, 2, och Lilibet, 9 månader. Men bara för att man bytt kontinent och liv betyder det inte att man slutar figurera i media.

För två år sedan ställde paret upp på en mer privat intervju med tv-veteranen Oprah Winfrey. I intervjun pratade de bland annat om den turbulenta tid som fick dem att lämna det brittiska kungahuset.

Prins Harry, Meghan Markle och sonen Archie

Prins Harry och Meghan Markle har lämnat det brittiska kungahuset och bosatt sig i Los Angeles, USA. Här är de tillsammans med sonen Archie, 2.

MEGA

Meghan stäms av halvsyster – efter privata orden

– Jag trodde att min familj skulle hjälpa till. Men varje fråga, förfrågan, varning, vad det nu var, möttes bara av total tystnad, total försummelse. Vi ägnade fyra år åt att försöka få det att fungera. Vi gjorde allt vi kunde för att stanna kvar och fortsätta i våra roller och göra jobbet. Men Meghan hade det kämpigt, sa prins Harry.

I intervjun berättade även Meghan Markle att hon växte upp som ensambarn och att hon aldrig hade någon kontakt med sina halvsyskon, Tom och Samantha. Det fick den sistnämnda att gå i taket och den 3 mars lämnade halvsystern in en stämningsansökan med ett krav på 700 000 kronor i skadestånd.

”Samantha tillbringade tid med Meghan som vanligt under hela sin barndom och de bodde till och med i samma hushåll under en tid”, stod det bland annat i stämningsansökan, enligt The Mirror.

Prins Harry och Meghan Markle

Meghan Markles halvsyster, Samantha Markle, har lämnat in en stämningsansökan efter intervjun med Oprah Winfrey.

DPPA
Drottning Elizabeths ilska mot Meghan – skällde ut henne

Dokumenten visar plötsliga namnbytet

Meghan Markle har i formella sammanhang, bland annat på sin hemsida Archwell, fortsatt att gå under epitetet ”hertiginnan av Sussex”. Och för två år sedan, när paret lämnade in en stämningsansökan efter att paparazzis försökt fota sonen Archie med drönare, benämnde advokaten Michael Kump dem med sina kungliga titlar.

Men nu har en detalj i advokatens nya domstolsdokument fått flera att reagera. Michael Kump väljer i dokumenten att bara kalla henne för Meghan Markle. Enligt Newsweek kan det bero på att systern Samantha Markle valt att kalla henne för ”Meghan Markle” i stämningsansökan.

Eller så har advokaten bara inte orkat bemöda sig med att skriva fler bokstäver, då han inte är speciellt intresserad av att slösa sin tid.

”Denna grundlösa och absurda rättegång är bara en fortsättning på ett mönster av ett stört beteende. Vi kommer att ge det minsta möjliga uppmärksamhet, vilket är allt det förtjänar”, skriver han i domstolsdokumenten, enligt Newsweek.

Meghan Markle och prins Harry

Meghan Markles advokat, Michael Kump, kallar stämningsansökan för ”grundlös” och ”absurd”. ”En fortsättning på ett mönster av ett stört beteende”, skriver han.

MEGA

LÄS OCKSÅ: Drottning Elizabeth lämnar slottet – nu flyttar 95-åringen

LÄS OCKSÅ: Ryska maktelitens döttrar hårda känga mot Putin

Foto: MEGA, DPPA

SENASTE NYTT!