extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Maya skickades från sjukhuset med ”halsfluss” – dog två dagar senare

16 aug, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Maya, 6, skickades från sjukhuset med ”halsfluss” – dog två dagar senare
Maya, 6, kollapsade två gånger.
Väl på sjukhuset skickades hon hem – efter att vården trodde hon hade halsfluss.
Men bara två dagar efter dog den lilla flickan.
– Vi har förlorat vår vilja att leva, berättar den sörjande mamman Magdalena, enligt The Mirror.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

4-åringen överfalls av gossugna hundvalpar
4-åringen överfalls av gossugna hundvalpar

Maya Siek, 6, kollapsade två gånger – vilket naturligtvis fick hennes mamma Magdalena Wisniewska, 26, att bli orolig. Maya visade även upp flera oroväckande tecken på att något inte stämde.

Händelsen inträffade innan jul, den 18 december förra året. Familjen sökte direkt vård för sin sexåring. Mamma Magdalena bokade tid dagen efter på sjukhuset i sin hemort Margate, som ligger i Storbritannien.

Väl på sjukhuset, QEQM Hospital, i hemorten misstänkte läkarna att sexåringen drabbats av halsfluss och därför kollapsat och hade dålig aptit.

Flickan skrevs ut från sjukhuset med en antibiotikakur.

– Vi frågade läkaren om Mayas magont, vita tunga, att hon var så blek och kall, men han sa att det var normalt vid halsfluss, berättar Magdalena, enligt brittiska The Mirror.

Magdalena, 26 och dottern Maya, 6.

Allt slutade i tragedi

Allt skulle däremot sluta i tragedi. För endast två dagar efter dog Maya i sin styvfars armar. Hon dog av akut myokardnekros, skriver The Mirror.

Annons

Med största sannolikhet berodde det på att Maya drabbats av blodförgiftning.

Nu rasar den sörjande mamman Magdalena över vården som gavs till Maya.

– Vi har förlorat viljan att leva. Men vi är kvar här för att vi måste ta hand om ett annat barn, men våra liv är förstörda och kommer aldrig att bli detsamma igen, säger Magdalena.

– Vi var en enkel och lycklig familj med planer och ambitioner för våra barns framtid, men vi är inte samma familj längre.

En utredning om flickans död har öppnats, skriver The Sun.

FOTO: SWNS

Annons