björn borg

Mariana Simionescu: Björn Borg var mitt livs kärlek

Björn Borg och Mariana Simionescu.

FOTO: TT
Björn Borg och Mariana Simionescu hade ett stormigt äktenskap under fyra års tid.
Den svenska tennisspelaren har sedan länge gått vidare, men rumänskan tycks ha svårt att släppa taget.
– Jag vet inte om jag var det för honom, men han var mitt livs kärlek, har hon sagt, enligt Femina.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jonas Björkman öppnar upp om barnens diagnoser: ”En lättnad”
0:41

Efter reklamen: Jonas Björkman öppnar upp om barnens diagnoser: ”En lättnad”

(0:41)

Slå på ljud

Det rumänska tennisproffset Mariana Simionescu och Björn Borg träffades för första gången 1976 på ett hotell i Paris. Det dröjde inte länge innan Mariana, då 19 år gammal, föll för den då 20-åriga svensken. Snart var det paret på allas läppar.

Efter fyra år som ett par tog de nästa steg. 1980 gifte de sig med pompa och ståt i Rumäniens huvudstad Bukarest. Det stormiga äktenskapet blev ofta omskrivet i medier och efter totalt åtta år tillsammans valde paret att gå skilda vägar efter fyra år som äkta makar.

Mariana Simionescu: Jag minns det som igår

Trots att Björn Borg varit gift med två kvinnor sedan uppbrottet har Mariana inte förträngt skilsmässan.

– Det känns som om det var i går som Björn och jag bröt upp. Jag kan inte säga varför. Det var varken jag eller han som gjorde slut. Det var en så komplex situation. Vi hade på något sätt liksom fått nog, berättade Mariana för Hemmets journal.

Björn Borg och Mariana Semionescu.

Efter fyra år som gifta valde paret att skilja sig. Det dröjde inte länge innan Björn Borg lämnat äktenskapet bakom sig och gått vidare.

FOTO: AP/TT

Mariana menar att anledningen till uppbrottet var att alla omtumlande händelser som kom med kändiskapet blev för mycket.

– Under det sista året hade vi inget förhållande värt namnet. För folk var överallt runtomkring oss. Nej, vi hade inget normalt liv och Björn orkade inte med det längre, har Mariana berättat för Hemmets journal.

Beskriver Björn Borg som sitt livskärlek

Efter skilsmässan dröjde det inte länge innan vår svenska tennislegendar var vidare till nästa kvinna. Ett år senare hade han redan fått en son tillsammans med partnern Jannike Björling. Mellan åren 1989 var han gift med italienskan Loredana Berté och 2022 gifte han sig med Patricia Östfeldt. Tillsammans med Patricia har han sonen Leo Borg.

Mariana Simionescu och Björn Borg.

Mariana gifte aldrig om sig efter skilsmässan från Björn Borg, men tillsammans med Formel 1-föraren J-L Schlesser har hon en son.

FOTO: News Licensing/MEGA/TT

Men för Mariana Simionescu gick det inte lika snabbt att glömma och gå vidare. Rumänskan gifte aldrig om sig. För Daily Mail berättar hon att Björn Borg var den enda för henne.

– Jag vet inte om jag var det för honom, men han var mitt livs kärlek, säger hon.

Under några år var hon tillsammans med Formel 1-föraren J-L Schlesser. Tillsammans med honom fick hon sonen Anthony.

Återförenades under filmpremiären

2017 hade filmen Borg premiär i Stockholm. Mariana var på plats för premiären och för första gången på flera år träffade hon sin exmake. För Aftonbladet beskriver hon upplevelsen som emotionell.

Björn Borg tillsammans med Mariana på filmpremiären.

Det finns inga uppgifter om att den före detta tennisspelaren har någon ny partner.

FOTO: Karin Törnblom/TT

– I slutet av filmen ville jag gråta. Under filmens gång fanns inte utrymme för det, det var så intensivt, men det kom mycket känslor, sa hon till Aftonbladet.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN