politik

Marcus Oscarssons ilska över händelsen med kungen: ”Sjuka personer”

Kungen och Silvia till vänster och Marcus Oscarsson till höger.

FOTO: TT
Marcus Oscarsson har ilsknat till efter en händelse med kungen.
”Vilka sjuka personer”, skriver han på sin hemsida.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kvinna blir attackerad av hungriga måsar
0:27

Efter reklamen: Kvinna blir attackerad av hungriga måsar

(0:27)

Slå på ljud

Marcus Oscarsson, 47, har gjort sig ett känt namn som politisk expertkommentator i TV4 och syns ofta i Nyhetsmorgon. Han driver även en populär hemsida där han skriver om olika aktuella händelser.

Nu har han skrivit ett inlägg om en incident med kungen som har gjort honom arg. Det handlar om att vandaler har kapat ett träd som kungen nyligen planterade i Uppsala. Det var så sent som i torsdags som kungen planterade trädet i Slottsbacken i Uppsala. Men nu är trädet redan förstört i två delar.

Marcus Oscarssons attack

Det får Marcus Oscarsson att ilskna till.

”Det handlar inte om någon standardmässig kapning. Trädet tycks istället ha brutits sönder och den söndersplittrade stammen står omkring tre decimeter upp från marken omgiven av flisor. Resten av trädet ligger nedslaget på marken halvvägs ut från jordplanteringen på gräsmattan”, skriver han.

Marcus Oscarssons koppling till kronprinsessan Victoria

Marcus är en kungavän och har bland annat studerat på Utrikesdepartementets diplomatprogram tillsammans med Kronprinsessan Victoria, skriver Svensk Dam. Det kanske är därför han reagerar så starkt på attentatet mot kungaträdet.

”Det finns i nuläget ingen information om något kvarlämnat meddelade eller dylikt som klargör vilka sjuka personer det är som har varit i farten”, skriver Marcus.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN