Mammans historiska födsel – födde två albinotvillingar med vitt hår

Catalina och Virginia

För fyra år sedan skrev tvillingarna Catalina och Virginia historia.
De föddes båda med albinism – något som aldrig hänt i Argentina.
– För oss var det en välsignelse, säger pappan Jorge Gomez.
0:37

Efter reklamen: Tvillingarna bråkar om samma napp

(0:37)

Alla barn är unika på sitt sätt. Men ibland sticker de unika ut lite extra. Det fick Jorge Gomez och hans fru erfara när de efterlängtade tvillingarna presenterades för världen för drygt fyra år sedan.

Över en natt blev tvillingarna en världssensation och historiska i hemlandet Argentina. Båda barnen hade fötts med albinism och vitt hår. Barnmorskorna på BB kunde inte tro sina ögon.

– När de först berättade att vi skulle få två barn blev vi väldigt glada. Och när vi såg att de fötts med albinism förändrade det inte glädjen på något sätt. För oss var det en välsignelse, sa Jorge Gomez till LV12.

Catalina och Virginia

För fyra år sedan skrev tvillingarna Catalina och Virginia historia. De föddes båda med albinism – något som aldrig hänt i Argentina.

Facebook
Världens största albinofamilj levde i konstant skräck – vändningen

Familjens försiktighetsåtgärder

Barnen blev det första argentinska tvillingparet någonsin att födas med albinism i landet. För att förstå hur ovanligt det är kan man gå till statistiken i USA, där en av 17 000 bebisar föds med albinism.

Eftersom tvillingarna saknar pigment är det farligt för dem att vara ute i solen och utsätta huden och ögonen för UV-strålarna.

I ett varmt land som Argentina betyder det att familjen måste vara extra vaksamma och enligt Newsner har familjen vidtagit vissa försiktighetsåtgärder.

Jorge Gomez med fru och barnen Catalina och Virginia

Familjen Gomez.

Facebook

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Nya bilderna – fyra år efter tvillingarnas födsel

Jorge Gomez och hans fru har valt att visa upp tvillingarna för att slå hål på fördomarna om barn med albinism. Barnen, som heter Catalina och Virginia, är i dag fyra år gamla.

Nyligen la familjen upp nya bilder på barnen. Bilderna togs i samband med att tvillingarna skulle visa upp nya klänningar som en nära vän till familjen sytt.

Catalina och Virginia

Catalina och Virginia är i dag fyra år gamla.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Flickan övergavs på grund av sjukdomen – gör superkarriär

LÄS OCKSÅ: Tvillingarna föddes med olika hudfärg – så ser de ut idag

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!