TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Mamman vägrades besöka dottern på sjukhuset – Celine dog ensam

27 jul, 2021 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Celine Page och Jinny Walker-Ellis
Celine Page, 21, blev snabbt sämre efter en stamcelltransplantation.
I flera månader åkte hon in och ut från sjukhuset – utan några besökare vid sin sida.
– Jag fick inte se henne igen. Allt tack vare covid, säger mamman Jinny Walker-Ellis till The Sun.
Annons
47-årig mamma dog efter åktur i karusell – sonen Gunnar berättar om sorgenBrand logo
47-årig mamma dog efter åktur i karusell – sonen Gunnar berättar om sorgen

Celine Page, 21, från England diagnosticerades 2015 med den ovanliga sjukdomen Dyskeratosis congenita, vilket innebar att hennes kropp inte klarade av att producera tillräckligt med blodceller.

Hon upplevde fruktansvärda smärtor och i mars 2020 genomförde hon en stamcelltransplantation, med förhoppningen att livet skulle få en ny vändning. I stället uppstod svåra komplikationer och hon fick GVHD, Graft versus host disease, och kroppen reagerade negativt på givarens stamceller.

Strax efteråt blev Celine Page inlagd på intensiven. Mellan juni och augusti skrevs hon in och ut från sjukhuset. På grund av coronpandemin fick familjen inte vara på sjukhuset och hon fick tillbringa de flesta av sina sista timmar i livet ensam i en sjukhussäng.

Celine Page
Celine Page skrev själv om ensamheten på sjukhuset strax innan sin död. Hon ringde ofta sin mamma och grät i telefon.

Celine Page sista tid i livet: ”Förstår ni hur ensamt det känns?”

På Facebook skrev Celine Page själv om den fruktansvärda ensamheten strax innan sin död och att hon ofta ringde sin mamma och grät i telefon.

Annons

”Tack för lockdown nummer två, människor som kämpar mot det värsta de varit med om tvingas göra det ensamma. Förstår ni hur ensamt det känns i ett sjukhusrum 24 timmar om dygnet utan några besökare?” skrev hon, enligt The Sun.

Celines mamma Jinny Walker-Ellis pratade flera gånger med sin dotter via telefon, men fick hela tiden vänta på att hon skulle höra av sig.

En måndag i september ringde en läkare och sa att Celine Page drabbats av ett nytt anfall och att hon inte skulle klara sig den här gången. Mamman fick välja att ta med sig en person för att ta ett sista farväl av sin dotter.

– Hur gör du ett sånt val? Hennes vänner vill komma och ta farväl, hennes pappa, hennes styvpappa, men det får de inte, säger Jinny Walker-Ellis.

Jinny Walker-Ellis
Celine Pages mamma, Jinny Walker-Ellis, säger att hon covid fråntog hennes sista tid med dottern.

”Covid tog ifrån mig min sista stund med henne”

När Jinny Walker-Ellis såg sin döda dotter kände hon inte längre igen henne. Hon fick beskedet att komma tillbaka en gång till dagen efter, men då hade dottern redan förts till bårhuset och tagits om hand av begravningsentreprenören.

Annons

– Jag fick inte se henne igen. Allt tack vare covid.

– Covid tog ifrån mig min sista tid med henne. Om jag gick igenom det, tänk då hur många tusentals personer som genomgått samma sak i det här landet? Jag är säker på att det finns hundra andra som har liknande historier att berätta. Omständigheterna var komplicerade, men det borde inte ha stoppat mig från att träffa min dotter.

Celine Page
Celine Page dog i september 2020. Hon blev 21 år gammal.

Foto: Facebook

Annons