Mamma tvingar 7-åring betala hyra och elräkningar – får hård kritik

En mamma kritiseras hårt av sina följare.
Hon tvingar nämligen sin sjuåriga son betala hyra.
– Han betalar sina räkningar till mig, berättar mamman i ett TikTok-klipp.

En mamma, som bor i den amerikanska delstaten Florida, får nu stark kritik av sina följare på plattformen TikTok. Följarnas ilska kommer efter att mamman avslöjat att hon låter sin sjuåriga son betala hyra på sitt sovrum.

Men sjuåringen måste inte enbart betala hyra på sovrummet – utan han har även andra fasta utgifter. Han behöver betala för den el han använder – och mängden internet han slösar på sin egna Ipad. Allt detta berättar mamman på TikTok-kontot @craftedandcozy.

Nu hoppas mamman från Florida att fler följer hennes exempel. Hon menar att hennes uppfostran – och ekonomiska lärdomar.

Mamman från Florida tvingade sin sjuåriga son att betala hyra. något som internet att koka över.

Foto: TIKTOK

”I slutet av månaden måste han betala mig sin räkning”

– Jag har en sjuårig son. Han får dagliga uppgifter han måste genomföra. För varje avklarad uppgift får han en dollar, varje dag, förklarar mamman i sitt TikTok-klipp.

– I slutet av månaden måste han betala mig sin räkning.

– Han betalar hyra. Sin elräkning för sitt sovrum och det han surfat för på sin Ipad. I slutet av månaden har han två högar med pengar. En som han kan ha kul med, en som han måste betala till mig, fortsätter mamman förklara i TikTok-klippet.

Exklusivt
KÄMPE 15-årige Jonathan dog när han väntade på nya lungor

Mamman förklarar att det är hans ansvar att bestämma hur mycket pengar som går till varje hög. Berodne på hur mycket han tycker att han använt el, eller internet.

– Vi sparar givetvis alla pengar han betalar till mig. Det går till ett sparkonto i hans namn. Vi försöker lära honom hur man är ekonomiskt ansvarsfull.

Mamman: ”Han har lärt sig mycket”

– Han har dessutom lärt sig mycket på att betala hyra. Det gör mig väldigt glad. Förhoppningvis är det något som även du kan använda, berättar mamman och uppmanar sina följare att göra samma sak med deras barn.

Sedan mamman från Florida lagt upp sitt klipp på TikTok, har hennes tips blivit viralt. Över 2,7 miljoner människor har sett mammans ekonomiska tips. Men alla som har sett klippet är inte nöjda med mammans uppfostringsteknik.

”Okej. Men han är faktiskt bara sju år gammal Varför låter du inte honom bara vara ett vara ett barn, så gör du detta när han är en tonåring”, kommenterar en person.

”Barn borde få vara barn. De kan oroa sig över räkningar när de blir äldre”, skriver en annan person under mammans klipp på TikTok.

Mamman tycker att fler borde följa hennes exempel. Men hennes följare är kritiksa. ”Barn borde få vara barn”, skriver en person under hennes klipp som har setts över 2,7 miljoner gånger.

Alla är inte kritiska: ”Jag kan se båda sidorna av myntet”

Men alla kommentarer var inte kritiska. Några håller med mamman om hennes hårda ekonomiska fostran.

”Jag förstår vad du är ute efter. De lär honom vikten av pengar och att endast hårt arbete kan ge honom pengar. Istället för att han lägger alla sina pengar på smågodis, så spar du undan på ett sparkonto. Jag gillar vad du gör.”

”Jag kan se båda sidorna av myntet. Även om det kanske inte fungerar för alla familjer, så tror jag att det är en bra lärdom. Det beror på barnet”, tror jag, skriver en fjärde person.

LÄS OCKSÅ: Läraren Sabina, 28, var minuter från hemmet – då attackerades hon

LÄS OCKSÅ: Först misshandlar han flickvännen – sen tvingas hon städa

Foto: TIKTOK

Senaste nytt