Mamman Saiqa Parveen död efter farliga beslutet – med bebisen i magen

Mamman Saiqa Parveen död efter farliga beslutet – med bebisen i magen

Den ovaccinerade 37-åriga mamman Saiqa Parveen var i åttonde månaden när hon insjuknade i corona och dog.
Nu får hennes lilla dotter, som räddades med akut kejsarsnitt, aldrig träffa sin mamma.
– Familjen är fullkomligt förkrossade, säger den döda mammans bror Qayoum Mughal till brittiska Metro.

Fyrabarnsmamman Saiqa Parveen, 37, var gravid med hennes och den 40-årige maken Majid Ghafurs femte barn.

Hon hade blivit erbjuden att ta vaccin mot corona men hade fått för sig att hon inte ville ta det innan hon hade fött sin bebis.

Det skulle visa sig vara ett riskfyllt beslut. I den åttonde månaden insjuknade nämligen Saiqa Parveen i corona och fick problem med andningen. Till slut tvingades hon att åka in med ambulans till sjukhuset.

Förutom att vara sjuk i covid-19 kämpade den 37-åriga mamma också mot sepsis, hade hål i varsin lugna, var sjuk i lunginflammation och hade andra infektioner.

– Hon fick syrgas och den 25 september ringde hon min fru vid 23-tiden och sa att hon hade skrivit på ett dokument som sa att om hennes tillstånd förvärrades kunde läkarna operera för att kunna få ut barnet i magen, säger hennes bror Qayoum Mughal till brittiska Metro.

Broderns ord om sista samtalet

Men till slut orkade inte fyrabarnsmamman Saiqa Parveens kropp längre och hon dog den 1 november.

Mamman från Birmingham I Storbritannien lämnar efter sig maken Majid Ghafur, barnen Noor, 12, Imaan, 11, Hibbah, 8, och Ayesha, 6. Läkarna lyckades också med ett akut kejsarsnitt får ut bebisen som Saiqa Parveen hade i magen – lilla Dua Maryam som nu aldrig kommer att få träffa sin mamma.

37-åringens bror Qayoum Mughal berättar att hans syster pratade med en av döttrarna på FaceTime bara timmar innan hon dog.

– De sa ´Upp nu mamma, vi väntar på dig, vi saknar dig, vi älskar dig, varför lämnar du oss? Bara försök att komma upp från sjukhussängen´ de bad henne med tårar i ögonen”, säger han till The Mirror.

”Detta är en sådan tragedi”

Enligt NHS så är en av fem som blir svårt sjuka i covid-19 i Storbritannien ovaccinerade gravida kvinnor. Och sedan i juli så är 20 procent av de patienter som behöver hjälp av maskiner för att kunna andas blivande mammor som inte sagt sin första spruta.

Nu vill den saknade Saiqa Parveens uppmana folk att vaccinera sig.

Jag ber verkligen alla människor att gå och vaccinera sig, annars kan ni hamna i den fruktansvärda situationen som vi är i nu. Ta vaccinet och undvik den här sortens tragedi. Familjen är fullkomligt förkrossade. Detta är en sådan tragedi, säger han.

LÄS OCKSÅ: Mamman trodde hon var i klimakteriet – dog av aggressiv cancer

LÄS OCKSÅ: Sex månader gamla Avalee föräldralös – efter föräldrarnas olycka

FOTO: Privat/Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN