Mamman i tårar – efter personalens beteende mot dottern med autism

Harper och Candice Hudspith

Candice dotter Harper fick ett utbrott när familjen skulle in på McDonalds.
Då började mamman gråta – efter personalens beteende.
0:40

Efter reklamen: Borttappade gosedjuret Peter "Var bara på semester"

(0:40)

Slå på ljud

För drygt en vecka sedan tog Candice Hudspith, 33, med sig barnen Harper, 4, och Indy, 2, till McDonalds för att avnjuta en måltid.

Men besöket blev inte alls som hon hade tänkt sig. Dottern Harper, som nyligen diagnosticerades med autism, blev triggad av något och började skrika på vägen in.

Candice frågade vad som hade hänt, men fick inte fram något svar. Hon säger att det kändes som att folk stirrade på henne när hon vandrade in i restaurangen med en dotter som skrek ”nej, nej, nej”.

Candice Hudspith

Candice Hudspith, 33, säger att dottern Harper, 4, började skrika när de skulle besöka McDonalds.

Facebook

Mammans tårar efter beteendet: ”Började gråta”

Då kom den plötsliga vändningen, det som gjorde besöket värt allt besvär. Rachel från restaurangpersonalen visade sig vara en fena på att ta hand om ledsna barn och frågade om Harper behövde något.

Rachel hämtade papper och kritor, satte sig på restauranggolvet med Harper och började måla. Mamma Candice blev rörd när hon såg det fina ögonblicket som vände Harpers humör till det bättre.

– Jag började gråta. Det kändes som att jag inte ens behövde säga att hon har autism, det var som att hon läste mina tankar. Det var så fantastiskt fint det hon gjorde, säger Candice till The Sun.

Rachel och Harper

Rachel tog fram papper och kritor för att underhålla Harper.

Facebook

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Finns mer förståelse nu”

Rachels bemötande var definitionen av bra service. För Candice var det obeskrivligt fint att se någon förstå situationen och skapa den trygghet som Harper där och då behövde.

”Om du ser en person i en liknande situation borde du inte döma den. Jag tror att vår generation börjar lära oss mer om autism. Förr i tiden såg man det som ett 'olydigt barn', men jag upplever att det finns mer förståelse nu”, skriver Candice på Facebook.

Candice med barnen Harper och Indy

Candice med döttrarna Indy och Harper.

Facebook

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!