Mamman försvarar beslutet – därför ammar hon 5-åriga dottern Chanel

Coco Austin och Chanel

Coco Austin, 42, vägrar sluta amma sitt femåriga barn.
Hon tror att det skulle förstöra det starka bandet mellan dem.
– Varför ta det ifrån henne? säger hon.

Skådespelaren Coco Austin, 42, har i flera år uppmärksammats för att hon fortsatt amma sitt barn. Förra året, när dottern Chanel var fyra, berättade Coco Austin att hon inte hade några planer på att sluta.

Nu har det gått ytterligare ett år. Dottern är fem år gammal och Coco Austin har fortsatt att amma henne. För 42-åriga Coco är det en självklarhet att fortsätta ge biologisk föda och hon bryr sig inte om någon tycker att det är konstigt.

– Chanel gillar fortfarande mina bröst. Det är ett stort ögonblick för både mor och dotter att få dela den stunden, säger Coco Austin i en exklusiv intervju med US Weekly.

Coco Austin och Chanel

Coco Austin har ammat dottern Chanel i fem år. Hon har inga planer på att sluta och säger att hon kommer att sluta amma när dottern känner sig redo. ”Kommer inte plötsligt bara säga nej”, säger hon.

Twitter

Cocos svar på kritiken: ”Varför ta det ifrån henne?"

Coco Austin betonar att Chanel äter annat än bröstmjölk och att det snarare handlar om en efterrätt som dottern brukar få för att lugna nerverna innan läggdags.

– Många frågar ”Oj, barnet får ingen näring efter två år. Varför fortsätta?” Och jag svarar att mitt barn äter kött och hamburgare. Hon gillar bara att få lite snacks emellanåt och dela en stund med sin mamma. Varför ta det ifrån henne?

– Om hon inte vill ha det är det en annan sak, då stoppar du amningen. Men jag kommer inte plötsligt bara säga ”nej”.

Ice-T och Coco Austin

Coco Austin är tillsammans med rapparen Ice-T, som egentligen heter Tracy Marrow. De har barnet Chanel tillsammans.

MPNC

Barnmorska hyllar beslutet: ”Spelar ingen roll”

Hillary Sadler, barnmorska och certifierad amningskonsult, säger att det finns mycket fördomar i USA om mammor som fortsätter att amma sina barn efter att de fyllt ett år.

Hon ställer sig på Coco Austins sida och tycker att en mamma ska få amma sitt barn så länge båda känner sig bekväma med det.

HJÄLTEN Pappan hyllas för heroiska insatsen – offrade sig

– Det spelar ingen roll om du börjar avvänja barnet när det är tre månader eller tre år gammal. Är du inte mentalt eller känslomässigt redo så kommer du att ångra dig. Men det blir svårare att avvänja barnet ju äldre det blir, säger Hillary Sadler till USA Today.

Cocos galna amningsskämt: ”Hon frågade om det var Trump”

Coco Austin är medveten om att många har åsikter om hennes amning. Men eftersom hon är totalt obrydd om vad allmänheten tycker och tänker så går hon vidare i livet.

I stället för att påverkas brukar hon ofta skämta med sina följare på Instagram. Förra året la hon upp en skämtsam bild på dottern med ett ansikte som såg ut att tillhöra en något föråldrad femåring.

”Lol, bara ammande mammor kan förstå detta! Lite creepy men jag skrattade. Jag visade Chanel bilden och hon frågade om det var Trump. Haha”, skrev hon till inlägget.

LÄS OCKSÅ: Livräddaren Agnes slår larm – hårda kritiken mot småbarnsföräldrarna

LÄS OCKSÅ: Småbarnsmamman Jesica anklagas för att uppfostra dottern till mördare

Foto: Instagram, Twitter, MPNC

Senaste nytt