tragiska livsöden

Mamman anklagad för att misshandla sin son – sanningen var helt annan

Beth Reilly med sin partner Brandon och sonen Baily. Och till höger ligger Baily och sover med slangar inkopplade.

FOTO: SWNS
23-åriga mamman Beth tvingades söka vård sex gånger innan läkarna tog hennes oro på allvar.
Han blev till och med anklagad för att själv orsaka sonen Bailys symtom.
– Det fick mig att må dåligt för jag visste att jag inte hade gjort något för att skada honom, säger Beth.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bebisen föds med ”horn” istället för ben – jämförs med gud
0:29

Efter reklamen: Bebisen föds med ”horn” istället för ben – jämförs med gud

(0:29)

Slå på ljud

Så många som 18 blåmärken på benen som inte läkte på flera veckor fick mamman Beth Reilly, 23, att bli orolig för sin lilla bebis Baily. Hon sökte därför vård på sjukhuset. Men läkarna avfärdade Beths oro och hon fick höra att blåmärkena troligtvis kom från att Baily hade trillat när han försökte lära sig gå.

Anklagades för att misshandla sonen: ”Hemskt”

När hon sökte vård igen samma vecka blev hon även anklagad för att själv orsaka sonens alla blåmärken genom att misshandla honom.

Flera blåmärken på Bailys ben.

Baily fick flera blåmärken på benen som inte gick över på tre veckor vilket fick mamma Beth att bli orolig.

Beth Reilly / SWNS

– Jag tänker ofta fortfarande tillbaka på det. Det var hemskt att bli anklagad för att ha misshandlat sitt eget barn – men jag vet att de behövde göra det, säger Beth och fortsätter:

– Det fick mig att må dåligt och känna mig obekväm men jag visste att jag inte hade gjort något för att skada honom. Och vilken misshandlande mamma skulle ta sitt barn till sjukhuset sex gånger under en vecka? frågar sig Beth.

Beth Reilly med sin partner Brandon och sonen Baily.

Beth Reilly med sin partner Brandon och sonen Baily.

Beth Reilly / SWNS

Mardrömsbeskedet efter tjatet

Beth tog alltså Baily till sjukhuset hela sex gånger innan vårdpersonalen gick med på att ta ett blodprov på honom. Det var då de fick mardrömsbeskedet: Baily hade den ovanliga cancerformen akut lymfatisk leukemi.

– Han borde tillbringa sina unga år med att ha roligt och vara ett barn, nu ska han gå igenom behandling istället. Det är tråkigt för han hade precis börjat på dagis, och han älskade det - men jag har varit tvungen att ta ut honom nu, säger Beth.

Baily har nu genomgått tre omgångar av cellgiftsbehandling vilket har tagit hårt på honom. Bebisen som hunnit bli 16 månader kämpar nu för att kunna äta och får mestadels näring via sondmatning.

Mamma Beth hoppas att cellgiftsbehandlingen ska hjälpa lilla Baily och är glad över att hon stod på sig gentemot vårdpersonalen.

– Folk säger alltid att du vet när något inte står rätt till med ditt barn, och precis i det ögonblicket den veckan kände jag det. Om du är orolig måste du trycka på för att få tester gjorda, säger hon.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN