TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Mamma Karoline förkrossad – bebisen dog på sjukhuset: ”Underbemanning”

24 apr, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Barnet dog på BB under en röd dag.
Föräldrar rasar efter att deras nyfödda barn dog på sjukhuset – något de tror berodde på underbemanning.
– Vi kan inte greppa att en röd dag skulle kunna betyda att vi förlorade vårt barn, säger mamma Karolina Curry till The Sun.
Annons
Sarah föddes utan armar "världens bästa mamma"Brand logo
Sarah föddes utan armar "världens bästa mamma"

Lille Cassian Curry dog endast två dagar efter att han föddes vid Sheffield Teaching Hospital. Han dog den 3 april, 2021 och vägde endast 737 gram. Det lilla gossebarnet föddes i vecka 27.

En utredning håller nu på att undersöka hur hans dödsfall kunde inträffa, enligt The Sun. En av punkterna som undersöks är bemanningen var på avdelningen.

James och Karolina Curry – med sitt lilla gossebarn Cassian.

Nu rasar föräldrarna

Föräldrarna rasar nu, enligt The Sun, över vad dödsorsaken kan vara. Mamma Karolina Curry och pappan James Curry har många frågor om hur deras barn behandlades vid sina första timmar i livet – eftersom det var påsk.

Annons

– Vi kan inte greppa att en röd dag och underbemanning skulle kunna betyda att vi förlorade vårt barn, säger mamma Karolina Curry till The Sun.

Mamma Karolina Curry beskriver sitt barn som ett mirakel. Paret hade nämligen desperat försökt bli med barn under en längre tid. För att bli med barn hade paret försökt hela sex gånger med IVF. Anledningen till den konstgjorda befruktningen var att pappa James Curry tidigare i livet drabbats av cancer.

– Vi förstår inte hur livsavgörande rutiner, eller hur bemanningen, kan påverkas av vilken dag det är på kalender, säger mamman.

Föddes i vecka 27.

Tuff start på livet

Det lilla barnet hade en tuff start på livet.

Han föddes redan i vecka 27 och sattes på en intensivvårdsavdelning. Men här någonstans kan något gått fel. En kateder kan ha placerats för nära det lilla barnets hjärta, enligt utredningen som ännu inte är färdigställd.

Annons

Vid en tidpunkt slog Cassian Curry lilla hjärta över 200 slag per minut. Trots mammans oro, så meddelade en sjuksköterska att detta var normalt.

Men sedan gick det utför – och det lilla barnets liv gick inte att rädda.

– Jag försökte skrika, men inget kom ut. Jag kunde bara se på hur läkare och sjukvårdspersonal försökte rädda mitt barn. Men jag såg på deras ansikten att något var fel.

– James berättade att det såg ut som jag skrek, men att inget ljud kom ut, berättar mamma Karoline.

Utredningen över vad som kan ha gått fel ska presenteras i slutet av april.

Foto: SWNS

Annons