livet med barn

Mamma Hannah, 36, kände att något var fel med nyfödde sonen – hemska beskedet

Mamma Hannah, 36, kände att något var fel med nyfödde sonen – hemska beskedet

Foto: SWNS
Hannah, 36, kände instinktivt att något var fel på sin nyfödde son.
Efter en läkarundersökning fick mamman sin oro bekräftad.
– Det kom som en chock. Det kändes riktigt skrämmande, säger mamman Hannah Doyle, enligt New York Post.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tvååriga Everlee och Dude sjunger loss i trädgården
0:34

Efter reklamen: Tvååriga Everlee och Dude sjunger loss i trädgården

(0:34)

Slå på ljud

När Hanna Doyle, 36, kom hem med sin son Zander i oktober märkte hon direkt att något inte stämde. När hon fick hålla sin nyfödde i sina armar, så var det inte samma känsla som med hennes andra barn.

– När jag hade hud-mot-hud-kontakt var han helt annorlunda än mina andra nyfödda. Jag visste direkt att det var något var fel, säger fyrabarnsmamman enligt New York Post.

– När jag kollade i hans ögon så kunde jag se att de var en aning svullna och mandelformade, fortsätter mamman.

Hanna Doyle berättar att hon tror sitt barn försökte säga henne något, för i da är Zanders ögon som hos ett vanligt barn. Men Hannah hade lagt märke till problem med sitt fjärde barn redan under graviditeten.

Nyfödde Zander.

Foto: Hannah Doyle / SWNS

Fick ett hemskt besked av läkarna

I vecka 26 hitta läkarna att Zander hade två hål i sitt hjärta. Trots detta växte barnet bra – och föddes utan större komplikationer. Men läkarna ville fortfarande göra tester.

Tillslut fick mamma Hannah ett förfärligt besked av läkarna.

Hennes älskade son Zander hade ett ovanligt syndrom, en kromosomavvikelse. Enligt New York Post drabbas 1 födsel, av omkring 4 till 6 000 födslar av någon slags kromosomavvikelse. Syndromet kan orsaka en mängd olika problem, allt från hjärtfel till utvecklingsförseningar och kramper. Det kan också finnas fysiska avvikelser som påverkar utseendet på ögon, näsa och öron.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

För mamma Hannah kom beskedet som en chock.

– Det kom som en chock. Det kändes riktigt skrämmande och riktigt läskigt eftersom dina tankar blir så mörka och du bara börjar tänka det värsta, berättar den 36-åriga mamman och berättar att det hela känns svårt, eftersom avvikelsen inte har en naturlig förklaring.

Den 36-åriga mamman säger att det kommer ta tid för henne att vänja sig vid tanken att hennes sons medfödda syndrom.

– Det är väntan och ensamheten som är det värsta. Jag kan inte hitta någon annan med Zanders specefika kromosomavvikelse, säger mamman.

Foto: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN