Mamma Caras galna upptäckt – blev gravid samtidigt som hon var gravid

Cara Winhold, Colson och Cayden

Cara blev gravid – redan när hon var gravid.
Nu berättar mamman om den galna upptäckten.
– Jag bröt ihop och började gråta, säger hon.
0:27

Efter reklamen: Mamman har blivit viral med sin ovanligt stora mage

(0:27)

Slå på ljud

Ända sedan sonen Wyatt, 4, föddes hade Cara Winhold och maken Blake Winhold drömt om fler barn. De försökte under tre års tid att skaffa ett syskon åt lille Wyatt, men Cara drabbades av missfall flera gånger.

I mars förra året vände lyckan. Ultraljudet visade att Cara Winhold var gravid och att barnet i magen mådde bra. När hon gick på sitt andra ultraljud kom en extremt ovanlig upptäckt: Cara var gravid med ytterligare ett barn.

– Jag bröt ihop och började gråta. Jag var överväldigad, förvirrad och väldigt glad. Min make var i chock. Jag frågade doktorn: ”Vad har hänt egentligen?” säger Cara Winhold till The Sun.

Cara, Blake och Wyatt

Cara Winhold och maken Blake Winhold med sonen Wyatt, 4.

Facebook
Blev gravid med sitt andra barn samtidigt som hon var gravid

Cara om galna upptäckten: ”Var ett mirakel”

Inom loppet av en vecka hade Cara blivit gravid två gånger. Det ovanliga fenomenet kallas för en ”superfetation”, vilket innebär att en andra graviditet inträffat parallellt med den första.

Trots att de inte är befruktade samtidigt, så räknas ändå barnen som tvillingar. De blir ofta förlösta på samma dag, men ett av barnen brukar vanligtvis vara av storleken mindre.

– Jag tror till 100 procent att var ett mirakel, med tanke på vad jag fått gå igenom. Jag vill tro att det var ett tecken på att jag tidigare förlorat två barn och att de hjälpte till på något sätt, säger Cara.

Colson och Cayden

Barnen Colson och Cayden.

Facebook

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Cara var nära att dö på sjukhuset

2019 förlorade hon en liten flicka. 2020 förlorade hon ett till barn. Under det andra missfallet förlorade hon så mycket blod att läkarna sagt att hon skulle dött om hon inte kommit in akut till sjukhus.

Sönerna Colson och Cayden föddes i vecka 36 med sex minuters mellanrum. Cayden vägde drygt ett halvt kilo mindre än sin bror och har sedan födseln varit aningen mindre. Båda kom ut friska.

– Jag vet att alla förlossningar är unika, men jag trodde aldrig att jag skulle bli mamma till ett tvillingpar, eller få några pojkar för den delen. Men jag är välsignad som har ett hem fyllt av pojkar.

Colson och Caydens mormor och morfar

Cara Winholds föräldrar gläds också åt barnbarnen Colson och Cayden.

Facebook

Foto: Facebook

SENASTE NYTT!