brott

Malous fråga om kvinnoaffärerna som Clark Olofsson inte vill svara på

Malou von Sivers frågar Clark Olofsson om kvinnoaffärerna

FOTO: TV4
Clark Olofsson är lika känd för sina kvinnoaffärer som för sina brott.
I en intervju med Malou von Sivers får han frågan om varför damerna alltid har fallit för honom – en fråga han först duckar, men sedan svarar på.
Kallhjärtad tjuv stjäl gitarr från en sovande hemlös man
0:28

Efter reklamen: Kallhjärtad tjuv stjäl gitarr från en sovande hemlös man

(0:28)

Slå på ljud

Han har kallats för en av Sveriges värsta brottslingar någonsin, en specialist på bankrån. Samtidigt har han varit väldigt duktig på att åka fast, för trots att han smitit vid hela 17 tillfällen har han tillbringat merparten av sitt vuxna liv bakom lås och bom.

I och med Netflix-serien Clark som kom tidigare under 2022 har Clark Olofsson plötsligt hamnat i ropet igen. Precis som under det kända Norrmalmstorgsdramat, då Olofsson var med och myntade begreppet Stockholmssyndromet, kom svenska folket att älska hur han porträtterades av Bill Skarsgård i serien. I dag är hela Sveriges ”favorit-brottsling” 75 år och skriven på en adress i Arvika. Han är en fri man sedan 2018, då han släpptes ut efter tio år i fängelset.

Clark Olofsson om hur han fick makten på fängelserna

I TV4-programmet Malou möter gästar Clark Olofsson programledaren Malou von Sivers och får svara på frågor om hans liv. Han har bland annat blivit känd för att vara en man som styrt och ställt inne på de anstalter han suttit på.

Expressen intervjuade Clark Olofsson 2019, då han precis blivit utsläppt efter tio år på kåken. Då bodde han inneboende i ett hus i Svedala.

Expressen intervjuade Clark Olofsson 2019, då han precis blivit utsläppt efter tio år på kåken. Då bodde han inneboende i ett hus i Svedala.

Christian Örnberg/EXP/TT

– Jag försatte dem i en sådan situation att om de gjorde som jag sa så blev det lugn och ro på kåken. Gjorde de inte som jag sa blev det ett jävla problem med allting. Det var manipulation av guds nåde, berättar han.

– Jag är jävligt manipulativ, lägger han till.

Han är därtill en välkänd Casanova, en kvinnotjusare som under hela sitt liv lockat till sig kvinnor. Malou von Sivers frågar honom om han har ett bra svar på varför alla damer dragits till honom. Till en början är han lite timid, sedan kommer orden.

– Jag är trevlig. Kärleksfull. Och inte otrevlig, säger han.

1979, när Clark Olofsson var en fri man, började han plugga journalistik på journalisthögskolan i Stockholm.

1979, när Clark Olofsson var en fri man, började han plugga journalistik på journalisthögskolan i Stockholm.

FOTO: Jan Delden/EXP/TT

Malou von Sivers fortsätter genom att säga: ”Det går att läsa och se allt om dina sexäventyr. Alla verkade vara väldigt intresserade av det”.

– På nått sätt kände de (kvinnorna) att de fick göra vad de ville. Att de var fria, säger Olofsson.

Clark Olofsson: ”Det var rena skämtet alltihop”

Sedan kommer en känd relation på tal. När Clark Olofsson satt på Studiegården, en väldigt fri och liberal utslussningsanstalt, i Uppsala 1972 hade han en affär med en av de kvinnliga fängelsedirektörerna. Enligt egen utsago har Olofsson alltid haft förmågan att locka till sig kärlekstörstande människor som suttit på högre makt, kanske för att han har varit lite av en förbjuden frukt.

– Hon som var min direktör oftast där på Studiegården var min älskarinna. Jag kunde göra precis vad fan jag ville!

Malou: ”Hon var gift och hade barn?”

– Ja, för fan.

Malou: ”Hon fick ut dig på olika permissioner och ni gick till nån lägenhet och rumlade runt där?”

– Javisst. Hon körde in sin bil där på kåken och hämtade mig. Jag kunde ringa och beställa. Det var rena skämtet alltihop vet du.

FOTO: TV4, Christian Örnberg/EXP/TT, Jan Delden/EXP/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN