Malin Persson Giolito avslöjar arvet från pappa Leif GW Persson

Leif GW Persson håller om sin dotter Malin Persson Giolito.

FOTO: TT
Man kan tror att Leif GW Perssons dotter Malin Persson Giolito har ett stort arv att vänta efter sin far.
Men hon har redan fått det mesta av det berättar hon i Fördomspodden.
– Det har ju han löst redan nu, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rånare stjäl guld för miljoner på bara 70 sekunder
0:31

Efter reklamen: Rånare stjäl guld för miljoner på bara 70 sekunder

(0:31)

Slå på ljud

Malin Persson Giolito, 53, är utbildad jurist och har skrivit flera böcker precis som pappa Leif GW Persson, 78. Mest känd är hon kanske för boken Störst av allt som blev en Netflix-serie med samma namn 2019.

Leif GW Persson har gott om pengar på banken och verkar vara en generös man med tanke på de gåvor han har gett till sin familj bestående av frun Kim Persson, 66, samt sex barn och 13 barnbarn, genom åren. Han har bland annat skrivit över sitt vinföretag GW Productions på frun Kim vilket har gjort henne till den rikaste medlemmen i familjen.

Rekorddyra miljongåvan till barnbarnet

Den dyraste gåvan han har gett bort var värd hela 25 miljoner kronor! Och det var ingen mindre än 12-åriga barnbarnet Malakai Vimmel, som fick äran att ta emot den. Vad den megadyra gåvan var? Företaget Malakai & Cyrus investment partners AB som de startade tillsammans och som nu är värt 25 miljoner kronor.

Leif GW Persson med barnbarnet Malakai Vimmel, frun Kim Persson och barnbarnet Francis GW samt dottern Klara Modin Vimmel.

Leif GW Persson med barnbarnet Malakai Vimmel, frun Kim Persson och barnbarnet Francis GW samt dottern Klara Modin Vimmel på Gröna Lund 2018.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Har redan fått nästan hela arvet

Malin Persson Giolito gästade nyligen Fördomspodden och avslöjade då att hon redan har fått det mesta av sitt arv från pappa Leif GW Persson. Podden går ut på att programledaren säger en fördom om gästen som den ska svara på och programledaren Emil Persson påstår då att hon ”gjort preliminära uträkningar på vad hennes arv skulle kunna bli”.

– Ehh.. nej. Men det har ju delvis att göra med att jag redan fått allt nästan. Det skulle vara då att jag gått och räknat på hur mycket jag skulle få av min mamma och sådär, svarar Persson Giolito.

– Så GW har gett dig alla sina pengar? frågar Emil Persson då.

– De jag ska ha tror jag att jag har fått. Det går ju ut på att ”vem ska kontrollera hans rättigheter?” och sådär, och det har ju han löst redan nu. Men när jag var yngre, när jag hade mindre pengar, då har jag säkert gjort det. Alltså vi pratar när jag var mycket yngre, liksom 18, 19 - kanske till och med yngre än så. Då är det väl klart att man tänkte What's in it for me? avslöjar Malin Persson Giolito.

Leif GW Perssons förmögenhet – så rik är han

Hon berättar dock inte hur mycket hon har fått. Men enligt inkomstuppgifter till Skatteverket har Leif GW Persson en rejäl förmögenhet. 2021 hade kriminologiprofessorn en taxerad inkomst på häpnandsväckande 13 641 800 kronor, enligt Nyheter 24. Om man slår ut det per månad drog han in så mycket som 1 136 816 kronor i månaden. Leif GW driver även flera bolag varav det stora Leif GW Production AB omsatte hela 22 475 000 kronor 2021, enligt tjänsten Alla bolag.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN