fascinerande liv

Maken Tage och hustruns upptäckt efter giftermålet och bebislyckan – är släkt

Marcella och maken Tage med deras dotter.

FOTO: Facebook
Marcella and Tage Hill är lyckligt gifta.
Men är också släkt.
Den brutala sanningen avslöjades när paret skulle hitta namninspiration till sin ofödda dotter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Morfar Georges hjärtevärmande sång till barnbarnet
0:33

Efter reklamen: Morfar Georges hjärtevärmande sång till barnbarnet

(0:33)

Slå på ljud

Marcella och Tage Hill, 42, var båda nyskilda när de träffades för över tolv år sedan. De träffades genom jobbet och snart slog det gnistor om paret som blivit djupt förälskade.

När de gifte sig och blev gravida var de två amerikanerna helt ovetandes om den mörka familjehemlighet. Sanningen avslöjades när paret släktforskade i hopp om att få namninspiration till deras gemensamma barn.

– Jag satt vid datorn och letade igenom mina familjenamn. Han satt vid sin dator och gjorde det samma och plötsligt sa han ”det här är så konstigt, våra förfäder har samma namn”, berättar Marcella för Wales Online.

Blev oroliga för ofödda barnet hälsa

Till en början trodde paret att det var en ofattbar slump, men snart stod de klart att Marcella och Tage faktiskt var släkt.

– Först trodde jag att vi råkat logga in på samma konto för släktforskningen, men så sant som det var sagt så förstod vi snart att min farfar och hans farmor var kusiner. Det var superkonstigt, berättar Marcella.

Efter ett samtal till sin farfar Charles Phillips, 86, fick de alltså klarhet i saken. Marcella frågade om han kände Tages avlidna farmor Doris Brimhall, vilket han gjorde. De var kusiner och bodde tillsammans under uppväxten.

Marcella och Tage var alltså sysslingar – och gifta, gravida med sitt första barn.

Marcella, Tage och dottern Jane.

Dottern fick namnet Jane efter deras gemensamma släkting Mary Jane Dollar.

FOTO: Facebook

Genast blev de blivande föräldrarna oroliga för sin ofödda dotter. Skulle hennes hälsa påverkas av att de var sysslingar? Efter att ha fått lugnande besked av läkare bestämde de sig för att döpa dottern till samma namn som deras gemensamma förfäder: Mary Jane Dollar.

Marcella: ”Jättekomiskt och konstigt”

Idag har paret kommit över det chockerande upptäckten. Dottern Jane har fyllt åtta och idag kan de skratta åt saken.

– Så fort vi släppt oron så kändes det vara jättekomiskt och konstigt, förklarar Marcella.

Marcella och Tage med dottern Jane.

Idag är dottern Jane åtta år gammal.

FOTO: Facebook

Deras vänner tycker också att deras släktskap är komiskt. Det har blivit ett stående skämt i umgängeskretsen, berättar paret.

– På en fest med grannarna en gång bestämde sig värdparet för att spela ett roligt spel för att ta reda på vem i grannskapet som är närmast släkt. Alla använde en app som kan berätta vem i rummet som har samma släktlinje, och min man och jag var naturligtvis de allra närmast släkt, berättar Marcella skämtsamt.

– Alla jublade när vi vann.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN