Magdalena Forsbergs miljoner – okända lyxlivet med maken efter succén

Magdalena Forsberg och Henrik Forsberg

Magdalena Forsberg kan unna sig tryffelrisotto på fredagar.
Hon är aktiv i flera bolag – som årligen drar in flera miljoner.
Kvinnorna som sagt ifrån mot idrottens klädkoder
Slå på ljud

Magdalena Forsberg, 54, gled fram i skidspåren som om det inte fanns någon morgondag. Med pondus, disciplin och skicklig precision prickade hon hålen, hängde bössan över axeln och fortsatte stava sig fram hela vägen till mållinjen.

Skidskyttelegendaren från Kramfors vann sex VM-guld och lyckades även med den otroliga bedriften att vinna världscupen sex år i rad. Kanske är det därför som Magdalena Forsberg, som la ned karriären 2002, i dag klassas som en av Sveriges bästa skidskyttar någonsin?

– Jag ville sluta medan det fortfarande var roligt. Jag kände att jag var färdig med skidskyttet och ville hinna göra annat i mitt liv också. Bli mamma, till exempel. Jag och Henrik väntade ju i 17 år med att skaffa barn. Vi träffades redan när vi var 20, på skidgymnasiet i Sollefteå, har Magdalena Forsberg tidigare sagt till Aftonbladet.

Magdalena Forsberg

Så här kunde det se ut efter en tävling med Magdalena Andersson i spetsen. Här har hon precis tagit VM-guld i skidskytte på 15 km i Slovenien.

Ingvar Karmhed/TT

Magdalena Forsbergs tv-framgångar

En nedlagd skidkarriär innebär dock inte att vi blir av med Magdalena Forsberg i tv-rutan. Hon har varit prisutdelare i ”Postkodlotteriet”, expert i ”Vinterstudion” och tävlat i ”Mästarnas mästare”, som hon för övrigt vann 2013.

Numera syns hon på bästa sändningstid i SVT. Med kompisen och SVT-giganten Claes Elfsberg medverkar hon i ”På spåret”. De sitter antingen i dressinen eller första klass och försöker lista ut vart programledarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström är på väg med sina frågor.

Duon har visat sig svårslagna. Förra året visade de prov på hög geografisk intelligens och gick hela vägen till final. Där gick det som på räls och Magdalena Forsberg kunde än en gång titulera sig mästare.

– Claes är fantastisk. Han är otroligt rutinerad och kunnig. Han är en tävlingsmänniska och en klippa att ha i buren. Vi är från olika generationer och jag är från idrottssidan så vi kompletterar varandra bra, säger Magdalena Forsberg till Aftonbladet.

Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg

Magdalena Andersson tävlar i På spåret med Claes Elfsberg. Förra året vann de tävlingen. I dag är de goda vänner. ”Claes är fantastisk”, säger Magdalena.

Bo Håkansson BHÅ

Magdalenas bolag drar in miljoner

Man skulle kunna tro att Magdalena Forsberg är en världsvan musiker, för hon har många strängar på sin lyra. Förutom tv-framgångar går det bra ekonomiskt och hon är aktiv i flera bolag, rapporterar Svensk Dam.

Concept Motion AB hade ett årsresultat på närmare 23 miljoner kronor 2020 – och tillgångar på 210 miljoner.

Samma år hade Hans Henrik Sportservice AB ett årsresultat på drygt 260 000 och tillgångar på 7 miljoner kronor.

Årehyddan AB hade ett årsresultat på närmare 400 000 kronor och tillgångar på nästan 18 miljoner.

Magdalena Forsberg och Henrik Forsberg

Magdalena Forsberg och Henrik Forsberg under Vasaloppet 2020. Paret bor tillsammans med sönerna Erik och Olle i Bergeforsen, Timrå.

Patrik Österberg/TT

Avslöjandet om fredagsmyset: ”Mums!”

Det går med andra ord ingen nöd på Magdalena Forsberg och maken Henrik Forsberg, 54, som hon bor tillsammans med i en villa i Bergeforsen, Timrå. Sönerna Erik, 14, och Olle, 18, har också blivit äldre, vilket gör att man kan lyxa till det lite extra om dagarna. Speciellt på fredagar.

– Vi har verkligen varit nere i fredagstacoträsket, men nu när sönerna är större kan vi sväva ut. Nu kan vi återvända till fredagsrisotto med lite rödvin till. Kanske en tryffelrisotto, mums! säger Magdalena Forsberg till Aftonbladet.

Tryffelrisotto

Mums!

Lanneretonne, Anthony

LÄS OCKSÅ: Therese Johaug krossad av svenskan – efter orden

LÄS OCKSÅ: Så träffades Frida Karlsson och William Poromaa

Foto: Ingvar Karmhed/TT, Bo Håkansson BHÅ, Patrik Österberg/TT, Lanneretonne, Anthony

FRÅN FÖRSTASIDAN