hem och bostad

Lyxvillan slår rekord på Hemnet – säljs för 175 miljoner kronor

Huset till salu.

FOTO: BREMBERG INTERNATIONAL ESTATE
Villan i Djursholm slår nytt rekord på mäklarsajten Hemnet.
Flera har budat på objektet som säljaren vill ha hela 175 miljoner kronor för.
– Det är mycket ovanligt att sådana här affärer offentliggörs, menar mäklaren.
Enorm hjälteinsats – räddar 3-åring från åttavåningshus
0:44

Efter reklamen: Enorm hjälteinsats – räddar 3-åring från åttavåningshus

(0:44)

Slå på ljud

Letar du efter ny bostad och har 175 miljoner kronor till övers? Då ska du se hit. Mäklarfirman Bremberg International Estate säljer nämligen en pampig sjöfastighet med tolv rum i Djursholm med utsikt över Skärviken och Stockholms skärgård.

Lyxvillans prislapp slår rekord och flera spekulanter har redan budat. I skrivande stund är budgivningen upp i 162 miljoner kronor, vilket innebär att det redan bräckt det tidigare Hemnetrekordet på 150 miljoner kronor.

Sjötomten sträcker sig över 2500 kvadratmeter och innefattar en nyrenoverad enplansvilla med suterrängplan på 340 kvadratmeter, poolområde, dubbelgarage och båtbrygga. Carrara marmor, mosaik, gaggenau-vitvaror och fiskbensparkett – de tidigare ägarna har inte sparat in på något.

”Det är en liten klick som har de här pengarna”

Den ansvariga mäklaren Eric Bremberg är förtegen om budgivningen. Han berättar för Expressen att hans affärsidé är lite annorlunda – han är mån om att skydda sina kunder.

Det är dock inte den första villan i samma prisklass som han säljer. Det är inte ovanligt att villor säljs för högre priser, men under radarn.

– Vi har ganska många svenskar som blivit miljardärer, alltifrån genom börsnoteringar till trevliga affärslösningar. Det är en liten klick som har de här pengarna, men de som har det är ju direkt intresserade såklart, säger han till Expressen.

Den nuvarande ägaren har fastigheter på flera platser i världen och är därför beredd att sälja om någon är villig att betala rätt pris. Ägaren köpte själv huset 2014. Då för 48 miljoner kronor och nu säljs den alltså för 175 miljoner kronor – drygt 130 miljoner mer.

FOTO: Bremberg International Estate

FRÅN FÖRSTASIDAN