Luna tog bort gigantiska födelsemärket – familjens stora oro i skolan

Luna Tavares-Fenner

Luna har opererats flera gånger för sitt gigantiska födelsemärke.
Livet har kantats av mobbing – och föräldrarna är oroliga för framtiden.
– Det värsta jag har hört är att hon är ett monster som vi borde avliva, säger Caroline.
0:40

Efter reklamen: Borttappade gosedjuret Peter "Var bara på semester"

(0:40)

Slå på ljud

Luna Tavares-Fenner, 3, från USA föddes med ett gigantiskt födelsemärke som nästan täckte hela ansiktet. Förutom att det kliade lite, hade hon inga större problem under de första åren i sitt liv.

Men föräldrarna Caroline Fenner, 37, och Thiago Tavares, 35, var oroliga för dottern. De hade redan börjat märka att folk stirrade på henne och några kunde kläcka ut sig helt fruktansvärda saker.

– Människor kan säga så konstiga saker. Det värsta jag har hört är att hon är ett monster som vi borde avliva, säger Caroline enligt norska Se och hör.

Luna Tavares-Fenner

Luna Tavares-Fenner föddes med ett gigantiskt födelsemärke som täckte stora delar av ansiktet.

Instagram

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så fick familjen råd med dyra operationen

Eftersom Luna hade förhöjd risk att drabbas av hudcancer bestämde sig föräldrarna för att ta bort födelsemärket. Med hjälp av donationer kunde de betala för en dyr och avancerad operation i Ryssland.

Operationen kostade drygt 860 000 kronor och genomfördes i december förra året. Nu har stora delar av födelsemärket försvunnit, men Luna kommer behöva ytterligare vård innan hon är helt färdigbehandlad.

Luna Tavares-Fenner

Luna Tavares-Fenner kommer behöva genomgå ytterligare operationer innan hon är färdigbehandlad.

Instagram

Familjens stora oro: ”Rädd att hon hoppar av skolan”

Tanken är att familjen ska resa tillbaka till Ryssland, men på grund av invasionen av Ukraina har behandlingen satts på paus. Ärren kommer dock aldrig försvinna helt och Caroline är orolig att dottern ska mobbas i skolan.

– Jag är rädd att Luna kommer hoppa av skolan. Vi har redan sett hur barn pekar på henne, eller tar omvägar för att inte komma nära henne, säger hon.

Enorm hjälteinsats – räddar 3-åring från åttavåningshus

Se klippet här!

Elaka orden: ”Sa att Luna var en demon”

Caroline har nu skrivit en bok om dottern och den mobbing som hon fått utstå i sitt liv. Förhoppningen är att visa hur mobbing påverkar ett barn senare i livet och få till en förändring.

Det finns många galna människor där ute. En dag när jag var med Luna i kyrkan frågade ett barn sin mamma vad det var för fel på hennes ansikte. Mamman vände sig bort och sa att Luna var en demon.

Mamman har även startat ett Instagram-konto med bilder på dottern. Kontot har gjort succé och följs av över 360 000 människor. När Luna blir äldre hoppas Caroline att hon ska kolla på bilderna och se hur vacker hon blivit.

Caroline Fenner och Luna Tavares-Fenner

Caroline Fenner har sett hur andra barn mobbat dottern Luna.

Instagram

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!