Journalistens egna ord om sex-intervjun: ”Svårt att koncentrera sig”

Journalisten Louise Fischer hade sex med sin intervjuperson.

Louise Fischer medverkade i en minst sagt uppmärksammad intervju.

Foto: TT/TV2 DANMARK
Danska journalisten Louise Fischer har slagit världen med storm.
Hennes inslag från en swingersklubb i danska Radio 4 har fått många att höja på ögonbrynen.
Den danska journalistens intervjumetod var nämligen väldigt närgången – hon hade själv sex under intervjun.
– Folket på klubben var väldigt glada, säger Louise Fischer till Hänt.
Danska journalisten hade sex i radio – hör inslaget här
Slå på ljud
Nyfiken på hur det lät under intervjun? Lyssna själv i klippet ovan.

I danska Radio 4 kunde lyssnarna höra en minst sagt ovanlig intervju. I radiokanalens morgonshow kunde radiolyssnarna höra olika slags reportage om hur det danska samhället öppnar upp efter att ett antal restriktioner lyfts i landet.

Men ett inslag skulle få människor att spetsa öronen extra. Nämligen journalisten Louise Fischers reportage om hur de danska swingersklubbarna har slagit upp dörrarna efter pandemin. Med mikrofonen på bjöd journalisten på något väldigt extra. Intervjun gjordes nämligen under ett samlag med en manlig medlem på Ishøjs swingersklubb. Något Hänt tidigare har skrivit om.

Bor i ett kollektiv: ”Ingen man”

26-åriga Louise Fischer bor i ett kollektiv i Århus, Danmark. I lägenheten bor det tre andra personer. Hon är också singel. Till vardags arbetar hon som frilansreporter, även om hon nu är vid danska Radio 4.

– Jag har inget husdjur, jag har ingen man och jag inga barn, berättar hon för Hänt.

På frågan hur det gick till när Louise Fischer fick idéen till den minst sagt ovanliga intervjun svarar hon att. det var en helt vanlig journalistsik process. Danmark höll på öppna upp och hon blev nyfiken hur det gick för swingerklubbarna.

Började som en vanlig arbetsdag


– Man hörde om hur nattklubbar, skolor och allt sådant öppnade upp i Danmark. Som journalist vill man ju berätta om händelser inte många hör om. Av en händelse hade jag hört att några snackade om swingerklubbar. Och så föddes idén, säger radio-reporten Louise Fischer.

Journalisten tog då kontakt med en lokal swingersklubb och stämde träff. Louise Fischers chefer och redaktion på Radio 4 uppmuntrade till idéen, även om de förtydligade att allting skulle vara frivilligt från hennes sida.

– De var väldigt positiva och tyckte det var spännande. De tyckte det var en väldigt god idé, säger Louise Fisher.

Louise Fischer om swingersklubben: ”Såg ut som ett hotell”

Stämningen på klubben var väldigt positiv berättar Louise Fischer. Det var flörsta gången hon själv besöket något liknande.

– Många var väldigt glada. Men stämningen var lite nervös och anspänd. Plötsligt sa någon: Nu ska vi ligga. Då blev stämningen genast mer avslappnad. Men det var ganska speciellt, säger Louise Fischer.


Hon var själv nyfiken på hur det såg ut inne på klubben.

– Det var väldigt spännande att se en swingersklubb. Jag har aldrig tidigare satt min fot inne i en sådan. Det var som ett hotell. Jag satt i baren och pratade med folk, säger hon.

Hur var det att göra intervjun?

– Det var lite onormalt, jag fick verkligen koncentrera mig. Det var en väldigt annorlunda intervju än de tidigare jag gjort som journalist.

Från hela världen har olika medier hört av sig. Louise Fischer berättar att nyfikna journalister från Norge, Sverige, Tyskland, Nederländerna och USA, har hört av sig för att höra henne berätta om sitt annorlunda journalistiska intervjugrepp.

På frågan om hon tror att samma sak skulle gå att göra här hemma i Sverige svarar hon med ett skratt.

– Flera journalister har sagt till mig att intervjun inte skulle gå att göra, varken i Sverige eller Norge. Men jag tror att det skulle fungera. Sex är naturligt, svarar Lousie Fischer.

Framtiden är fortfarande oviss

Vad för spännande intervjuer som Louise Fischer ska göra i framtiden verkar osäkert. Under intervjun lyfts frågan om hon ska göra likt Mads Mikkelsen i den Oscar-prisade filmen En runda till, där han spelar en lärare som bestämmer sig för att under arbetsstid testa att ständiugt vara alkoholpåverkad.

– En underbar idé, utbrister Louise Fischer och berättar att hon inte allt för länge sedan drack fatöl under ett tv-program.

För den danska journalisten finns det ytterligare glastak att spränga i luften.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

LÄS OCKSÅ: Villa Kassman: Duons hemliga plan för slottet på Storholmen

LÄS OCKSÅ: Kvinnorna runt Aljaksandr Lukasjenka

Foto: Fredrik Sandberg/TT, PRIVAT, TV2 DANMARK och Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN