Louis Vuitton-designern Virgil Abloh, 41, död i cancer

Virgil Abloh, Kendall Jenner och Victoria Beckham

Louis Vuitton-designer Virgil Abloh är död.
Han blev endast 41 år gammal – och sörjs nu av en hel modevärld.
”Jag är helt förkrossad efter bortgången av min käre vän”, skriver Gigi Hadid.
Stort snöras störtar mot mannen
Slå på ljud

Virgil Abloh tog modevärlden med storm när han grundade märket Off-White 2013. Fem år senare blev han kreativ chef för Louis Vittons herrlinje, där han samarbetade med flera famösa namn. Han var också den första svarta personen att inneha titeln inom det kända modeföretaget.

Han utsågs till en av världens mest inflytelserika personer för sin kreativa, intelligenta och unika modekunskap. Men vid sidan av framgångarna kämpade han även mot cancer, något som han valde att inte tala öppet om.

För två år sedan diagnosticerades han med cancer i hjärtat och genomgick flera tuffa behandlingar. Vid sidan om fortsatte han att jobba med mode som om inget hänt.

Virgil Abloh

Virgil Abloh drabbades av hjärtcancer 2019. I två år kämpade han mot sjukdomen, utan att någonsin berätta om den.

AMMAR ABD RABBO

Familjens fina hyllning: ”Han gav aldrig upp”

Därför kom det som en chock när familjen i ett uttalande på Instagram meddelade att den store modeikonen gick bort den 28 november. Han efterlämnar sig frun Shannon Abloh och barnen Lowe och Grey.

”Han gav aldrig upp sin arbetsmoral, nyfikenhet och optimism. Virgil drevs av sitt engagemang för hantverket och sitt uppdrag att öppna dörrar för andra och skapar vägar för större jämlikhet i konst och design. Han sa ofta: ”Allt jag gör, gör jag för den 17-årige versionen av mig själv”, skriver familjen.

Under åren gjorde Virgil Abloh flera samarbeten med svenskkoppling. Bland annat var han med och tog fram kollektionen ”Markerad” för Ikea. Även en kollektion och doft för parfym- och designmärket Byredo finns med på cv:et.

Virgil Ablohs samarbete med Ikea

Virgil Abloh samarbetade med Ikea 2019. En av produkterna var en matta med trycket ”KEEP OFF" i versaler.

Ge jinfh/ ASSOCIATED PRESS / TT

Kändisarna i sorg: ”Helt förkrossad”

Modeikonen sörjs av flera kändisar. Modellstjärnan Gigi Hadid skriver i ett inlägg på Instagram att hon är i sorg efter beskedet om Virgil Ablohs bortgång.

”Jag är helt förkrossad efter bortgången av min käre vän, och hela världens vän, Virgil Abloh. Han var verkligen unik”, skriver Gigi Hadid.

”Om du hade privilegiet att träffa Virgil så vet du att du hade tur. Han var den snällaste, positivaste, ödmjuka, glada och den mest levnadsglada människan jag träffat”, skriver Kendall Jenner.

”En sann inspiration på så många sätt. Vila i frid Virgil Abloh”, skriver Victoria Beckham.

Virgil Abloh och Kendall Jenner

Virgil Abloh och Kendall Jenner.

Broadimage/REX

LÄS OCKSÅ: OS-hjälten Agnes Tirop, 25, har hittats död – Sarah Lahtis sorg

LÄS OCKSÅ: Fruns sorg efter hockeyspelaren Jimmy Hayes, 31, död

Foto: AMMAR ABD RABBO, Ge jinfh/ ASSOCIATED PRESS / TT, Broadimage/REX

FRÅN FÖRSTASIDAN