Blev gravid med dotterns make – en månad innan dottern blev gravid

Bebisarnas sparkdräkter och texten ”Our little miracles”. Mamma och dotter.

FOTO: Facebook/Good Morning America
Kelsi fick veta att hon inte kunde bli gravid.
Då erbjöd sig mamma Lisa att bära dottern och svärsonens barn.
Några månader senare var både mamma och dotter gravida med samma man.
Höggravida mamman ”Kan få min mage försvinna”
0:33

Efter reklamen: Höggravida mamman ”Kan få min mage försvinna”

(0:33)

Slå på ljud

Kelsi Pierce och maken Kyle från delstaten Michigan i USA längtade efter barn och hade försökt bli gravida länge, men utan framgång. Läkaren konstaterade att de inte skulle lyckas på naturliga väg eftersom Kelsis ägg var för dåliga och att hennes äggledare var blockerade.

Via IVF kunde paret ta fram fem embryon från Kelsis ägg och Kyles spermier, men Kelsi skulle fortfarande inte kunna bära dem själv. Då erbjöd sig Kelsis mamma Lisa Rutherford att göra sin dotters liv enklare – hon skulle bära sitt barnbarn själv.

Planen gick inte riktigt som tänkt och idag finns det fler än en bebis i bilden, skriver Femina.

Är de små får man ta två

Kelsi ville först inte låta sin mamma bära hennes barn, men efter att medicin, injektioner och behandlingar inte gett resultat ändrade hon sig. När de bestämt sig för att genomföra surrogatmödraskapet stötte de på nästa problem. Det var nästan ingen läkare som ville utföra IVF på Lisa som passerat 50.

Efter många besök hos olika fertilitetskliniker hittade de till slut en som var redo att utföra behandlingen. Och det lyckades. I december 2019 påbörjades processen och i februari följande år var mormor Lisa gravid.

Det var överlyckliga, men bara en månad in i Lisas graviditet hände något de inte räknat med. Kelsi blev också på smällen.

Kelsi och Kyle på sin bröllopsdag.

Kelsi och Kyle gifte sig 2016 och visste redan då att de ville ha barn tillsammans.

FOTO: Facebook

– Det var inte något jag ens trodde var möjligt. När jag såg de två strecken var jag i chock för jag hade aldrig sett två streck innan, säger Kelsi som trodde hon var infertil.

Everly och Ava föddes med en månads mellanrum

Faktumet var att Kelsi och maken Kyle inte bara drömt om ett barn, utan två. Av den anledningen var både blivande mamma och mormor överlyckliga att det var två bebisar på ingång.

– Jag sa ”det kanske är guds sätt att låta dem få två barn”. För chansen att hon skulle kunna få en till är väldigt väldigt liten. Så jag var exalterad! Jag var bara uppfylld av att de skulle få två barn, säger Lisa.

Everly och Ava.

Everly och Ava föddes med en månads mellanrum och är helsystrar eftersom att mormor Lisa befruktades via IVF med Kelsis ägg och Kyles spermier.

FOTO: Bella Sollé Photography/Facebook

Mamma och dotter gick igenom sina graviditeter och barnen föddes med bara en månads mellanrum. I oktober 2020 födde Lisa sitt barnbarn Everly och i november fick Kelsi sin andra dotter Ava.

– Det är bara så fantastiskt. Jag stirrar bara på dem hur länge som helst och känner ”jag kan inte förstå att ni är mina”, säger Kelsi enligt Femina.

FOTO: Facebook/Good Morning America

FRÅN FÖRSTASIDAN