Lily-Mae, 8, spelade fotboll – bröt 15 ben: ”Som förälder…”

01 sep, 2023 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Lily-Mae, 8, spelade fotboll – bröt 15 ben: ”Som förälder…”
Flickan Lily-Mae spelade fotboll med bubbelbollar – när allt slutade i katastrof.
Hon fick 15 brutna ben, en hjärnblödning och fick stanna en vecka på sjukhus.
– Som förälder föreställer man sig aldrig att något liknande händer, säger flickans mamma, Katie, 32, skriver Daily Star.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja och Filippas nyckel i relationen: ”Vet våra roller”
Anja och Filippas nyckel i relationen: ”Vet våra roller”

Skolflickan Lily-Mae West, 8, från Wakefield i Storbritannien, var men om en fasansfull olycka när hon skulle spela fotboll med så kallade Bumper Ball, eller Zorbing.

Aktiviteten går ut på att man spelar fotboll iklädda stora uppblåsbara bollar. Trots att man är väl skyddad i plastbollen så slog sig Lily-Mae West riktigt illa på det hårda betonggolvet när hon fick en hård fotboll skjuten på sig.

Enligt Daily Star bröt flickan 15 ben i kroppen, fick en allvarlig hjärnskada och fick stanna en vecka på sjukhus för att vårdas efter olyckan.

8-åringen fick flera sprickor i huvudet. Speciellt runt ögonen och käken. Hon fördes med ilfart till sjukhuset Scarborough Hospital efter olyckan. Hon fick sedan vård på Leeds General Infirmary, där hon stannade en hel vecka.

FOTO: SWNS
I dag mår Lily-Mae, 8, bättre.

”Allt hände så fort”

Flickans mamman, Katie, 32, berättar om den allvarliga olyckan.

– Allt hände så fort. När vi kom till vår dotter var hon livrädd. Jag minns när de sövde ner henne, så vaknade hon upp då och då. Hon var livrädd och det fanns kablar och slangar överallt. Hon grät så mycket. Det var fruktansvärt, säger flickans mamma, Katie, och fortsätter:

Annons

– Som förälder föreställer man sig aldrig att något liknande händer.

Även om olyckan var allvarlig lyckades läkare hindra den värsta av blödningen. 8-åringen har nu även fått specialistbehandling, skriver Daily Star.

– Allt känns bättre nu, berättar mamman.

FOTO: GOFUNDME/SWNS

Annons