leif gw persson

Leif GW slog vad om 1 miljon med Göran Persson – förlorade: ”Sårigt”

Leif GW slog vad om 1 miljon med Göran Persson – förlorade: ”Sårigt”

Foto: TT/Arkiv
Leif GW Persson slog vad om 1 miljon kronor – med ingen annan än Göran Persson.
– Göran och jag har ett ganska sårigt förhållande, till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

6-åringens liv räddas av familjehunden Tank
0:31

Efter reklamen: 6-åringens liv räddas av familjehunden Tank

(0:31)

Slå på ljud

Folkkäre författaren och professorn Leif GW Persson, 77, har haft ett aktivt – och händelsefullt liv. I en ärlig och avslöjande intervju med Expressen berättar den folkkäre profilen att han gett bort allt han äger till nära och kära.

En gåva som fått stor uppmärksamhet är den givmilda presenten som gick till Leif GW:s barnbarn Malakai Vimmel, 12. Gåvan? Malakai & Cyrus investment partners AB. En gåva från morfar som i dag är värt 25 miljoner.

– Det är en lysande jävel, det är min favorit. Han är väldigt intresserad av det finansiella så jag startade ett bolag åt honom. Han och hans kompis som är ungefär lika gammal. Han är tolv år. Jag sa: ”Morfar ska ge dig ett bolag så ska jag hålla dig informerad löpande om våra placeringar”, berättar Leif GW för Expressen om barnbarnet.

Men Leif GW Persson investerar inte enbart i företag. Utan den folkkäre profilen gillar även spel och dobbel. Hans partner in crime? Ingen mindre än Göran Persson, 73.

Sårigt förhållande mellan Göran och GW

Men allt har inte varit lull-lull mellan de två besuttna herrarna. För paret har haft en knackig relation. En detalj som kanske gjorde det ännu mer eggande att slå vad med varandra.

Slog vad om 1 miljon kronor med Leif GW Persson – om ministerns karriär.

Foto: Roger Turesson/DN/TT

– Göran och jag har ett ganska sårigt förhållande. Så blir det lunch. Och Göran sitter där och lägger ut texten. Övriga gäster består av ambassadörer. Och så var Peter Hultqvist på tapeten, för han skulle få sparken för att han råkat ut för någon skit. Han kommer avgå på måndag, sa Persson. Då sa jag: ”Ursäkta Göran, men jag tror inte det. Jag är helt säker på att Hultqvist kommer sitta kvar”, berättar Leif GW Persson för Expressen.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

”Jag fick inget samtal från Göran …”

GW berättar vidare att han då kommer på en genial idé.

– ”Jo, Göran, jag har ett förslag. Om du nu är så övertygad om att du har rätt, då föreslår jag att vi tar ett vad. Om du har rätt, får du en miljon av mig. Om jag har rätt så får jag en miljon av dig”. Det klarade han inte utan då bangade han ur, berättar professorn och fortsätter:

– Hultqvist satt ju kvar och jag fick inget samtal från Göran sedan. Göran var ju en sådan där selektivt informerad man. Men jag kände han som efterträdde honom så jag förstod precis hur valserna gick.

Foto: TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN