Leif GW rasar i Nyhetsmorgon – efter nedläggningen: ”Är katastrof”

Leif GW Persson rasar.

Foto: TV4
Leif GW rasar mot polisen i Nyhetsmorgon.
Detta på grund av hur utredningen kring mordet på Helena Andersson har skötts.
– Hela utredningen är en katastrof, säger GW i TV4.
0:35

Efter reklamen: GW:s kärleksförklaring till Löfven ”Saknar honom”

(0:35)

För 30 år sedan försvann Helena Andersson, 22, spårlöst efter en fest i Mariestad. Försvinnandet blev väldigt uppmärksammat och fallet har sedan dess utretts som mord. Tills nu. För i dagarna lades utredningen ner.

Polisens misstänkta gärningsman är nämligen död. Utredningen ledde aldrig till ett åtal mot någon. Ett faktum som får Leif GW Persson att se rött.

I TV4:s Nyhetsmorgon rasar GW mot hur polis och åklagare har skött fallet.

– Väldigt olustigt, säger GW.

– Hela utredningen från början är en fullständig katastrof. Det är en katastrof av den där typen som inte låter sig repareras, fortsätter den folkära kriminologen.

Leif GW Persson rasar mot polisen i TV4.

Foto: TV4

Försvann 1992 – fallet läggs ner

Polisen har utrett fallet sedan 1992, när Helena Andersson försvann. Hon försvann efter en utekväll på Mariestads stadshotell. Dagen efter hittade man två sandaler och ett par ringar i närheten av hennes föräldrahem.

Men varken Helena Andersson, eller någon kropp, hittades någonsin. Polisen misstänkte mord och har under åren haft flera misstänkta. Men inget som lett till något åtal, eller dom. Nyligen lades hela utredningen ner – efter 30 år.

För att den som utpekats som huvudmisstänkt är nämligen död.

– Han har gått runt på fri fot. Det är ju en liten stad. Och sen dör han ju. Det är ju en väldigt illa skött utredning från början och nu väljer åklagaren att lägga ner utredningen, muttrar en ilsken GW.

SD-politikern stängs av efter hårresande uttalande: ”Viktig tanke”

– Vi får innerligt hoppas att detta inte blir någon slags praxis. Att man avskriver ärenden med människor som inte kan värja sig. Att avlidna personer blir en slags slaskhink, fortsätter GW.

Jämför Helena Andersson med ”Skandiamannen”

Leif GW säger i Nyhetsmorgon att han tycker att Justitiekanslern borde kika på ärendet. Han gör även jämförelser med Helena-fallet och Olof Palmes misstänkta avlidna mördare, den så kallade ”Skandiamannen”, eller Stig Engström som han egentligen hette.

För GW är säker på sin sak när det kommer till fallet Helena Andersson. Polisen har hela tiden kollat på fel person. Det kan istället handla om ett dråp, eller ett vållande till annans död menar kriminologen i rutan.

– Jag kan det här ärendet väldigt väl. Jag är fullständigt övertygad om att den här personen inte har något med detta att göra. Det vet man faktiskt inte, säger Leif GW.

Putins hämnd inför alla – markeringen efter de förbjudna orden

”Hela utredningen från början är en fullständig katastrof”, säger Leif GW.

Foto: TV4

”Fullständig katastrof”

– Tror du det skett ett utredningsmisstag? frågar programledaren Jenny Alversjö.

– Hela utredningen från början är en fullständig katastrof. Det är en katastrof av den där typen som inte låter sig repareras. Man gör inte saker som man måste. Det är dessutom ganska kort bäst föredatum, svarar Leif GW.

Larmet om midsommar: Därför är maten dyrare än någonsin

– Att det skrivs av som ”polisärt uppklarat” är en väldigt klen tröst för de anhöriga till offret. Det är ett väldigt olustigt sätt.

Leif GW befarar att polisen kommer avsluta fler fall på detta vis.

– Vissa åklagare verkar löpa amok i en etisk mening. Det skadar tilltron på rättssamhället, avslutar Leif GW Persson.

Här skjuts älgen mitt i Stockholm

Se klippet här!

Foto: TV4

SENASTE NYTT!